Scrisoarea lui Nimeni către tovarășii de partide și de stat:

Autor:Nicu Hăloiu


Adăugat de: nicu hăloiu

marţi, 22 noiembrie 2022

Scrisoarea lui Nimeni către tovarășii de partide și de stat:
...
Bună seara, tovarăși! Vă deranjez iarăși, să vă aduc aminte în câteva cuvinte că știm ce faceți, tot. Știm că ne trădați, știm că ne furați, știm că ne mințiți, că ne-nlănțuiți și ne îmbolnăviți! Ne dați peste bot! Știm, dar n-avem ce vă face, oricum de-abia trăim, nu ne-ajunge banul întreg cotidianul, știm că sunteți slugi loazelor străine, că ne-ați vândut și zilele de mâine, c-aveți alți stăpâni la care vă-nchinați, nu sunteți români, ci niște surogați, interesul vostru este să furați, nu vă mai feriți pentru că mituiți, știm că sunteți hoți, nu toți, aproape toți, aveți din născare o genă de trădare, voi sunteți călăii, escrocii și tâlharii, vicioșii, răii, între voi și noi e-o mare, colosală distanță, aveți altă substanță, sunteți precum corbii, lacomi, nesătui, orbii ducând orbii spre lumea nimănui, tot ce-atingeți moare, iar pe mâna voastră, nimic n-are scăpare!
NATO, Europa, troace cu lături de unde vă dirijază niște secături, psihopații lumii, haita de nebuni v-au prostit cu banii și vă sunt stăpâni. Bună seara iarăși, idioți tovarăși, ați trădat o țară ca s-o lăsați goală, legea voastră-i jaful, după voi potopul, se va alege praful, vom pieri cu totul, suntem vinovați, că idiotizați și ieftin cumpărați, vă dăm mereu votul și punem idiotul să scrie epitaful!
Sunt un oarecare, nu vă fie teamă că Nimeni mă cheamă și n-am nicio putere, sunt bolnav, bătrân și nu am avere, deci n-am ce vă face, dar să știți că-mi place să vă spun că știu, pentru că sunt viu, știm că România este colonia stăpânilor voștri, știm că noi ca proștii, vă dăm într-una votul, iar voi vindeți totul, știm și vă pot spune că după moartea voastră din România noastră nimic nu va rămâne. Noapte bună tovarăși, noapte bună iarăși, biete marionete cu mințile încete adunați în cete stupide numite partide, unde sunteți toți, genetic, niște hoți, dar vă spun de fapt că sunteți escroci precum niște porci din cartea lui Orwell și nu mă înșel!
Noapte bună tovarăși și scuzați deranjul de-a critica melanjul dintre impostură și harababură, dintre lăcomie, hoție și democrație, dintre românii buni tratați cu minciuni și ditai parlamentul unde impotentul se tot aliază cu indiferentul și cu indolentul, de unde cu-ncetul absorbiți bugetul, de unde votați, mai mult să furați, știm stimați tovarăși, uite, vă spun iarăși că știm, știm că trăiți bine, spunea știți voi cine, stimați tovarăși, voi nu sunteți români, ci niște nebuni ce-ați ocupat țara și-acum vă facem jocul, dar ne vom trezi, și nu puteți fugi, că vă vom găsi și v-ați furat norocul!
Și mai știm tovarăși, că sunteți infantili, la minte sterili, iar americanii știu că vă plac banii și s-au exprimat după mintea lor, că sunteți ușor și de vândut și de cumpărat, fiind pentru ei, idioți utili!


vezi mai multe poezii de: nicu hăloiu


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Adevăr
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.