Trilogia HISTORIARUM - Ovidiu Oana-parau

Trilogia HISTORIARUMTrilogia HISTORIARUM include în forma versificată:

Partea I - METAMORFOZELE lui Ovidius Publius Naso - este un demers personal de comemorare a 2000 de ani ai primului poet care a scris în limba şi pe tărîmul locuitorilor acestui neam.

Prin versificarea metamorfozelor şi lansarea lor în premieră în anticul Tomis -locul exilului său- la data de 19 Aprilie 2018, eu îndrăznesc o dublă reparaţie:

- includerea lui Ovid ca poet între ziditorii de limbă ai acestui neam;

- reconsiderarea unui aspect biografic controversat: "Se stie că în 18 d.H. poetul a fost înmormântat cu mare fast în apropierea oraşului, chiar lângă porţile cetăţii (ante oppidimi portam). La fel, din poemul calendaristic Fasti, partea I, versurile 223-226, rezultă că în primăvara anului 18 d.Hr. poetul era încă în viață."

Partea a II-a - APA VIE - legende geto-dace - carte dedicată centenarului Marii Uniri ca omagiu adus de mine României moderne aşezată pe rădăcini ce străbat mai mult de 5 milenii. Legendele au fost primenite de pana autorului dar ele conservă ,si peste 100 de cuvinte identificate de către specialişti ca avându-şi rădăcina în limba geto-dacă.

Partea a III-a - ATLASSPIRITUS - antologhează câteva dintre legendele lumii, unele cunoscute cititorilor europeni, altele, mai puţin.

[Editura EAGLE, martie 2018]

Detalii:
Autor: Ovidiu Oana-parau
Preţ: 50 lei
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: Ovidiu Oana-parau
Oraş: Bucureşti

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.