Pelerin pe Calea Luminii - 101 sonete creștine - maria.filipoiu

Pelerin pe Calea Luminii - 101 sonete creștineMARIA FILIPOIU - Premiul Special al Juriului
FESTIVALUL DE LITERATURĂ RELIGIOASĂ „CREDO”
Ediția XX / 2020
Târgu Mureș


Cea de-a douăzecea ediție a - Festivalului Internațional de Literatură Religioasă „CREDO”, 2020 - la care am participat cu vol. „Pelerin pe Calea Luminii - 101 sonete creștine”, pentru care am fost onorată cu „Premiul Special al Juriului”, s-a desfășurat „într-o perioadă în care lumea trece prin grele încercări, iar credința prin neașteptate restricții” (perioada pandemiei COVID-2019), după cum mărturisește Nicolae Băciuț - scriitorul și fondatorul acestei copetiții literare în Prefața Antologiei Festivalului, „După douăzeci de ani”.

CREDO este:
«Un Concurs care a supraviețuit, a rezistat, prin susținerea celor care au crezut/cred în acest gen literar, care trebuia să renască din propria cenușă.

Ceea ce ar fi trebuit să fie o ediție jubiliară, într-o proiecție în care să ne regăsim cei care de-a lungul a două decenii am crezut în mântuirea prin poezie și credință, a rămas să fie doar o cuprindere între coperte de carte a creației unor statornici colaboratori, care și-au trimis creații religioase și cărți, cu care să facem o scară de valori, ca o scară la cer.
N-a fost să fie. Ne-am limitat la o antologie, ca o împreună rugare.
De fapt, niciuna dintre edițiile „Credo-ului” nostru nu și-a propus să facă neapărat iererhii, cât să întrețină vii preocupările pentru creația literară religioasă. Cred că acest lucru l-am reușit, iar judecătorul suprem, cititorul, va cerne valorile, păstrând pentru viitorime eforturile unor creatori de a se înțelege pe ei, de a înțelege lumea, de a podi drumurile credinței și prin literatura religioasă – poezie, proză, dramaturigie, critică și istorie literară.(…)
Printre cei care au participat la „Credo-ul” mureșean, dincolo de vârse, dincolo de statut literar, se află, sperăm, și cei care vor duce mai departe flacăra literaturii religioase, nu pentru gloria lor, cât pentru împlinirea profeției: „dacă credință nu e, nimic nu e.”» - Nicolae Băciuț.

Angajată în această competiție am fost promovată ca unul dintre cei care „de bună credință, s-au apropiat de cele sfinte cu sfiiciiune și smerenie, considerând poezia ca rugăciune, ce vibrează în sufletele celor care au trăit Golgota creației.” (Nicolae Băciuț)

Voi scrie această bucurie pe stânca slavei divine, pentru poeziile ca rugăciuni ale sufletului scrise la făclia candelei cu mirul ochilor.
Așa am învătat din cugetarea unui sfânt:
„Învață să îți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” - Sfântul Augustin

Fie ca bucuria darului - Antogia Festivalului „CREDO” și Diploma „Premiul Special al Juriului” din zi de sărbătoare creștină - Schimbarea la Față a Domnului (6 august) - să schimbe speranța în izbândă pe Golgota vieții truditorilor condeieri, ce-și pun ruga-n poezie.
Ani mulți și binecuvântate gânduri scriitorului Nicolae Băciuț să-i dăruiască Divinitatea, pentru înfăptuirea proiectelor culturale, încă multe decenii, după deviza creștină:
„Nimic fără Dumnezeu / Nihil sine Deo”
Ave!

În Antologiea Festivalului de Literatură Religioasă „CREDO” - 2020, de Nicolae Băciuț am fost inclusă cu o sumară biografie de autor/ pag. 176-177, pentru care transmit mulțumiri și profundă recunoștință coordonatorului cărții și festivalului - Nicolae Băciuț - dar și membrilor juriului, care mi-au apreciat creațiile și mi-au acordat:
Premiul Special al Juriului - Maria Filipoiu

Ofertă promoțională și lectură (răsfoiește) https://confluente.org/maria_filipoiu_1598374725.html

https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Maria+Filipoiu


https://www.libris.ro/pelerin-pe-calea-luminii-maria-filipoiu-LIB978-606-029-113-8--p11972751.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=Criteo_funnel


MARIA FILIPOIU
„PELERIN PE CALEA LUMINII - 101 SONETE CREȘTINE”

Detalii:
Autor: maria.filipoiu
Preţ: 27 lei
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: maria.filipoiu
Oraş: București

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Cartea poate fi achiziționată de pe site: libris.ro

https://www.libris.ro/pelerin-pe-calea-luminii-maria-filipoiu-LIB978-606-029-113-8--p11972751.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=Criteo_funnel
maria.filipoiu