Mancati+va parintii

Autor:FEisu


Adăugat de: FEisu

vineri, 11 ianuarie 2019

MANCATI+VA PARINTII

Mancati+va parintii
Dulce san cu dintii
Mancati+l pe tataia
K+a cunscut. Bataia

Mancati+va shi casa
Moloz ia sa ajunga
Ka a fost pria frumoasa
Shi viata mult pria lunga

Mancati+va pamantul
K nie la toti mormantul
Shi cand om muri
Om plange shom jail

O fi la Dumnezau
Shi suflietu mieu
O fi la Precesta
Shi Iubiria mea..tM


vezi mai multe poezii de: FEisu


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Adevăr
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Refuz să „înțeleg” batjocorirea limbii române! Studiați DICȚIONARUL LIMBII ROMÂNE nu vă ofensați de observațiile mele juste! Petre Țuțea al cărui nume îl stâlcești din prea mult „respect” (nu „Tutea” pe care nu-l cunosc) și pe care îndrăzniți să-l pomeniți, nu a scris cu „#, shi,” și fără diacritice - și într-un limbaj neuzual timpului în care a trăit el pentru ca cititorul care îi intră în pagină să se chinuie să înțeleagă ce a vrut să spună și nu din cauza profunzimii ideilor ci din cauza limbajului folosit în derâdere față de normele limbii literare adoptate de toți!
Iar a căuta să „explicați” buruienile postate prin „tâlcuiri” (nu „talcuiri” care nu știu ce înseamnă) la fel de agramate și urât mirositoare, mi se pare jalnic! Vă rog căutați un site în care se comunică prin limbajul pe care îl folosiți dvs., dar care nu are nimic de a face cu limba română! ”Predica” lipsei de bun simț și respect ptr. limba nației - țineți-o altcuiva! Faptul că pomeniți de Solomon nu vă face înțelept ci arată și mai mult impostura pe care o afișați cu surle, trombe și fanfare! Suntem în anul 2019 și trebuie să folosim limbajul timpului nostru, nu modul de scriere de acum 200 de ani! Mi se părea că acesta este un lucru de la sine înțeles - dar dvs. iarăși faceți abstracție de un adevăr evident; Eminescu editat acum are poeziile adaptate limbajului actual, nu cel în care a scris el - că ne-am lua cu mâinile de cap și n-am înțelege o iotă din frumusețea și magia versului eminescian! Iar faptul că-mi „talcuiti” inepțiile publicate în aceeași păsărească ininteligibilă considerându-vă superior (adică neuronul meu nu înțelege „frumusețea” batjocurii dvs), arată doar obrăznicia și tupeul cu care continuați să asasinați limba română! Arătați-mi un singur citat din poeziile lui Nichita, Tomozei, Țărnea....etc în care ei folosesc vocabularul dvs, păsăreasca dvs.... Sunteți singurul de pe acest site care vă permiteți masacrul acesta barbar al limbii! Și da - sunt violentă când mi se asasinează limba în care au scris cei de dinaintea noastră! Am introdus pe site mii de texte ale clasicilor - și sunt oripilată de felul cum folosiți dvs. cuvântul!
Predica obrăzniciei se ține la piață nu pe un site de cultură unde trebuie să existe respectul față de limbă și cultură!
Gerra Orivera
vineri, 11 ianuarie 2019Va mai astept
cand aveti nevoie de predici
dar nu criticati violent ce nu intelegeti
pentru ca eu scriu poezie nationala.
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Amin.
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Cat despre - shi + ma abtin sa+ti talcuiesc...t
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Daca am spus rau arata ce am spus rau
dar daca am vb bine de ce ma bati? # IS HS
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Unuia i se pare ca are dreptate in rosturile lui
dar pe urma vine celalalalt Shi il ia la cercetare. # Regele Solomon
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019https://www.youtube.com/watch?v=-bcNMGR5P3M Fii iertat # Romane...t in Numele Batranilor...t
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Poporul roman e Dumnezeu # Petre Tutea TATAlui meu in anii 60 la un mic dupa iesirea din inchisoare. Asta sa+mi fie singura aparare. Hier stehe ich...t
FEisu (autor)
vineri, 11 ianuarie 2019Cred că-i o glumă, și de foarte proastă calitate, că vă permiteți pe un site de cultură să postați texte într-un dispreț total față de forma editării, față de limba română în care se presupune că ați vrut să scrieți!!! Ei bine, nu - a ieșit o redactare într-o păsărească jalnică, care este o insultă la adresa înaintașilor a căror operă ne străduim s-o readucem în reflectoare pe coloana alăturată! Vă rog să vă corectați creațiile proprii sau să le ștergeți dacă nu aveți chef să veniți pe site cu lucrări într-o formă decentă redactate (adică nu cu „+” în loc de „-”....” fără greșeli de gramatică, scrise în limba literară nu presărate aiurea cu regionalisme ce nu servesc de loc textului, și cu DIACRITICE! Ce să facem - limba română ARE DIACRITICE - dar se pare că dvs. nu ați aflat!!! Nu mă interesează ce naționalitate aveți - dacă ați ales să publicați pe un site din România vă rog să respectați limba poporului meu, nu s-o asasinați! Chiar pe acest site cunosc un poet bun care nu locuiește în România dar care scrie într-o română impecabilă. Așa că nu mă interesează ce alte scuze ați găsi ptr. măcelul limbii în care chipurile scrieți... Dacă nu știți, nu stăpâniți tehnica aparatului la care tastați și nici limba aceasta - abțineți-vă de la a mai publica până când vă veți rezolva carențele!
Scuze pentru expunerea frustă a observațiilor mele - dar dacă nu avem măcar minimul de respect ptr. limba nației - ce mai căutăm pe un site de cultură care ar trebuii să puncteze frumusețea limbii, îndumnezeirea cuvântului???!
Gerra Orivera
vineri, 11 ianuarie 2019