Însingurata - Rafael Alberti

O știe-acum tot satul.

O cântă-mpletitorul,
Îi pune vârf
bărbierul,
o spune vizitiul.
Văcarul o discută
gard, cu catârgiul.
Dulgheru-i povestește
groparului de ea.
O știu până și morții!

Tu, numai tu n-o știi!


Traducere Geo Dumitrescu

Adăugat de: Gerra Orivera

vezi mai multe poezii de: Rafael AlbertiDistribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Cine citește poezie ca să-și limpezească opțiunile politice, cred că trebuie să-și facă programare la psihiatru. Nu ăsta e rolul poeziei și al poeților. E doar o distorsionare stupidă a esenței poeziei. Că există poeți foarte implicați social, da - dar arta lor este în afara granițelor unor înregimentări sociopolitologice. Și nu cred că dictatura hispanică promova îngerii, filozofia, introspecția:)))... Sau poate n-am citit același Alberti!...
Gerra Orivera
miercuri, 11 iulie 2018Fără comentarii... :(
Ina M.
marți, 10 iulie 2018Ști Ina, important este să ne păstrăm deschise și mintea și inima! E o dovadă de suficiență să catalogăm lipsit de valoare ceea ce nu înțelegem. Alberti a fost prețuit de mari condeie de la noi, a locuit în România și-a iubit-o. Și-apoi să avem bun simțul de-a recunoaște că girafa există chiar dacă nea Gheorghe îi contestă existența pentru că în „bătătura” cunoașterii lui nu crește. Viața își exprimă frumusețea și misterul în infinite forme, pe care logica pământească, limitată, nu are cum le cuprinde. Poezia are alte „unități de măsură”, mult superioare mentalului omenesc, pentru că lucrează cu elemente ce țin de identitatea noastră celestă, de fii ai Tatălui. Cum să înțelegi cu ceva limitat nelimitatul? Bucură-te și atât!
Gerra Orivera
luni, 09 iulie 2018Nu stiu, domnule Lican...N-am înțeles mesajul poeziei! E peste puterile mele de înțelegere!
Ina M.
luni, 09 iulie 2018Să mesteci... să amesteci cu bună stiință si sârguință! Si după aceea? După aceea poți să-ți iei zborul!
Ina M.
duminică, 08 iulie 2018Ca să cunoști liniștea, trebuie să mesteci întâi bine toate cuvintele, precum văzduhurile! Apoi de-abia vei cunoaște zborul!
Gerra Orivera
duminică, 08 iulie 2018Să fie liniștea cea care-i pomenită
De satul care-odată era dus în ispită
De gura lumii moară de măcinat cuvinte
Scoase din saci de gânduri fără de sfânta minte?
Ina M.
duminică, 08 iulie 2018