Pasărea

Autor:Alexandru Ciocioi


Adăugat de: Alexandru Ciocioi

miercuri, 14 septembrie 2016

Pasărea


Am uitat să vă spun ...
A fost odată o pasăre, într-un val de zboruri, care avea în aripa stângâ o pană colorată în nuanţa iubirii, lăsând în urma ei gânduri rotunde ale căror sâmburi nunteau pământul până într-un dincolo acoperit de singurătatea copacului cu flori de silabe şi ale cărui ramuri adăposteau cuibul acelei păsări.
A fost odată o pasăre, neînfrăţită cu marşul smălţuit al preamăririi, singură lustruind cuvintele până când lacrima lor le unea într-un joc sub formă de inimă, inimă al cărei vis năştea flori la marginea drumului îmbălsămând rătăcitorii cu îmbrăţişare curată de prunc.
A fost odată o pasăre ce nu zbura prea sus, pentru că trupul său rămânea întotdeauna în cuiibul de pământal viaurilor sale acolo unde se plămădeau începuturile şi parfumul patimilor feciorelnice şi multe, foarte multe cuvinte a căror formă tânjea după o sferă numai de Dumnezeu zămislită.
A fost odată o pasăre căreia i s-a furat zborul de către viscol şi ... din pasăre nu a rămas decât o pană răstignită la marginea cuibului, o pană al cărei ecou curge molcom printre pelerini cântând: Eu sunt... Eu sunt ....


vezi mai multe poezii de: Alexandru Ciocioi


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Adevăr
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.