Înviere

Autor:Stomff Andrei Aurel


Adăugat de: stomff

miercuri, 04 mai 2016

ÎNVIERE

Măicuţă ce baţi toaca în inima Olteniei,
Smerenia mă aduce umil la casa ta,
În noaptea învierii să pot a mă ruga
Să îmi arate Domnul cărarea milosteniei.

Am vrut să am belşug şi am din plin,
Am vrut să am iubire şi iubesc
Să sorb lumina Tatălui ceresc
Iar la-nvierea Fiului mă-nchin.

Am fost copil, am fost adolescent
Şi deseori m-am rătăcit de dreaptă.
Greşeala mi-a părut a fi-nţeleaptă
Şi am trăit intens, incandescent.

Am fost matur şi mi-am urmat destinul
Urcând şi coborând la fel de des,
Şi numai coborând am înţeles
Că sprijin îmi mai dă numai Divinul

Atunci când totul pare prăbuşit
Să văd urcuşul către culme nouă,
Să schimb sărata lacrimă în rouă
Ce-mi limpezeşte gândul încâlcit.

Iar azi, când viitorul îl rescriu
Pe clipele ce încă mi-au rămas
Spre casa ta măicuţă sunt atras,
De ce te caut Doamne-asa târziu?


vezi mai multe poezii de: stomff


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Credinţă
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da
  • »» Poezia a fost înscrisă în tema săptămânii: Poezia săptămânii nr: XXXVI.


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Dragă Andrei, într-un timp circular ”târziul” este o simplă noțiune! Planurile se întrepătrund într-un joc al misterului căruia rar îi întrevedem urzeala! Dar e o certitudine dragul meu Andrei - că totul se petrece în timpul cosmic cel mai potrivit pentru tine! Exact când tu ești pregătit să-i coci destinului fructa! Numai percepția noastră fragmentată ne dă iluzia că mai devreme am fi făcut noi nu-ș ce! Nu, mai devreme ar fi trecut pe lângă noi și s-ar fi risipit zadarnic, tu neînțelegându-i rostul! Nu proiecta asupra trecutului percepțiile prezentului - pentru că malformezi realitatea obiectivă! Și nu arunca anatema asupra păcatului - are un rol evolutiv! Fără el n-am arde în procesul transformărilor, am stagna - deci am ieși din spițele unei vibrații normale a vieții - care înseamnă mișcare!
Cu drag am urmărit meandrele gândului tău!
Gerra Orivera
marți, 10 mai 2016Indiferent de varsta, suntem in suflet copiii care cauta mereu alinare, iertare si iubire de la Tata, este minunat sa stii ca esti asteptat cu rabdare sa te intorci la matca, este o binecuvantare sa-ti tii scanteia sufletului aprinsa, candela a vietii!
aspiranta
luni, 09 mai 2016Ai mare dreptate Aspiranta! Niciodata nu este tarziu dar de ce numai varsta ne determina sa il cautam? Oare nu acelasi Dumnezeu este si la tinerete? Ori poate ca in anii ce s-au dus demult , eram prea ocupati sa pacatuim si creadeam ca ne putem ascunde la nesfarsit? Pentru mine , chiar si astazi , cand drumul meu nu e intotdeauna cel mai drept , singurul reazem cand imi scrantesc mersul spre cer , este Cel de Sus , cel ce alina pana si propria-mi revolta pentru greselile pe care le fac. Multumesc mult draga mea prietena,
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Multumesc Casandra! Si tu esti deosebita daca citesti poezie de amator si te bucuri de cuvintele potrivite , asa cum reusim noi sa le potrivim , cei ce ne credem poeti.
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016George , luptatorule cu balaurul , in cazul nostru , al poetilor balaurul fiind infatuarea nascuta din trecatoare succese , iti multumesc pentru ca mai citesti versuri si mai ales iti multumesc pentru ca acorzi atentie paginilor mele. Cu drag,
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Draga mea Dana , ma bucur sa te regasesc mereu aproape , cu vorbe frumoase si calde. Iti multumesc din suflet si cu drag .
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Adina , faptul ca din timpul tau pretios ai rupt un picut pentru a te apropia de poezia mea , este , la fel ca intotdeauna , o mare bucurie pentru mine. Am beneficiat inca de la primele mele pstari pe acest site de comentariile tale , mereu pertinente si chiar daca uneori ai avut observatii , le-am considerat mereu ca puncte unde trebuie sa regandesc scrierea respectiva. Popasul tau este placut inimii mele. Cu drag,
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Dragul meu prieten Aurel , Invierea Domnului a fost numai un prilej de introspectie , neprogramat ca atare ci scornit de o slujba minunata la o manastire din Oltenia. Ar fi fost greu sa asez in cuvinte gandurile si sentimentele inainte ca ele sa se nasca. S-au format si asezat dupa Inviere si am postat poezia atunci cand a fost suficient de bine conturata.
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Multumesc Anca , popasul pe pagina mea este onorant asa cum este pentru orice creator , mai mult sau mai putin talentat , atentia pe care ceilalti o dau efortului depus pentru constructia din piese de frumos. Daca imbinarea a placut , cu atat mai bine . Efortul nu a fost in zadar.
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Yanna , simplul fapt ca ai acordat cateva clipe din timpul tau lecturii acestor versuri , este pentru mine atat de important incat cuvintele nu pot spune intregul asa ca ma rezum numai la o particica : Multumesc!
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Multumesc mult Mona! Nu fi suparata daca versurile au sapat adanc in inima ta. Fagasul pe care l-au creat ca un micut torent de primavara este sigur un pas din drumul spre Dumnezeire. Cu drag,
stomff (autor)
joi, 05 mai 2016Iar azi, când viitorul îl rescriu
Pe clipele ce încă mi-au rămas
Spre casa ta măicuţă sunt atras,
De ce te caut Doamne-asa târziu?

Niciodata nu este tarziu sa-l cautam pe Dumnezeu, El este in noi, in scanteia de dumnezeire a sufletului, minunate versuri, multumesc pentru mangaierea adusa sufletului!
aspiranta
joi, 05 mai 2016Felicitari pentru poezie Andrei! Este deosebita.
casandra
joi, 05 mai 2016Mă opresc cu plăcere pe paginile tale . Şi această creaţie mi-a plăcut
george
joi, 05 mai 2016Minunata poezie..
cu drag,
danab
joi, 05 mai 2016Felicitari, Stomff, pentru o poezie in spiritul sarbatorii Sfinte a Invierii Domnului , a credintei care trebuie sa ne calauzeasca pasii pe drumul vietii, asa cum , foarte frumos, ai aratat in aceste versuri. Multumesc pentru bucuria de a te citi !
Adina Speranta
joi, 05 mai 2016Cu toate că ați postat după eveniment , vă felicit pentru frumoasa poezie !
ALapis
joi, 05 mai 2016Admir efortul deosebit şi densitatea imaginilor.
anca.
miercuri, 04 mai 2016Un poem frumos!
cu mult drag, yanna.
yanna
miercuri, 04 mai 2016Mult prea adanc ai sapat cu aceste versuri in inima mea Andrei
MONA
miercuri, 04 mai 2016