Hai, sub tălpi trosnesc omături - Afanasii Fet

Hai, sub tălpi trosnesc omături,
Noaptea-i clară, gerul tare,
Caii înhămați pe lături
N-au, de frig, la troică stare.

Sui, în cergi te-nfășur bine,
Drum și noapte-s fără hop.
Tu, tăcând, eu, dus în mine,
Călători cu niciun scop.

1847

Traducere Emil Burlacu

Adăugat de: Gerra Orivera

traducere de: Emil Burlacu


vezi mai multe poezii de: Afanasii FetDistribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Victor, te rog trimite-mi adresa de maill pe gerra.orivera@yahoo.com
şi îţi trimit cuprinsul cărţii că l-am scanat, dar fiind în PDF nu-l pot copia aici....
Drag
Gerra Orivera
sâmbătă, 22 august 2015Victor, câte una, două pe zi, ca să le savurăm pe îndelete, negreşit le voi posta pe toate! Şi încă cu mare drag. Cum scanez cuprinsul, cum îl postez! Din curiozitate s-a născut o mare dragoste! Cu drag îmbrăţişări!
Gerra Orivera
vineri, 21 august 2015Dragă Gerra(îndrăznesc) dacă aș citi această carte aș fi... Îmi scot pălăria în fața d-lui Emil Burlacu cunoscând nu numai construcția dificilă pentru traduceri a poeziilor lui Fet, dar și ceea ce și cum spune. Mulțumesc. Te rog, dacă dorești, numește-mă Victor.
bragagiu
vineri, 21 august 2015Am vrut iniţial Bragagiu să pun "titlurile" în rusă ale poemelor pe care le postez din Fet - dar am realizat că nu pot neştiind de loc alfabetul! Ca să vă uşurey munca de găsire a lor ptr. altă traducere, îţi promit că voi scana zilele acestea cuprinsul ediţiei biligve a volumului pe care îl am eu şi pe care uşor vreau să-l introduc integral! Nu de altceva - dar sunt cuceritoare traducerile tale - şi cred că e un câştig ptr. site să avem mai multe variante! Îţi mulţumesc cu recunoştiinţă! Drag
Gerra Orivera
vineri, 21 august 2015Mulțumesc d-nă Orivera pentru postări. După ce citesc traducerile aceste, normal că încep a căuta în original. Fet e un poet extraordinar, dar eu nu am avut puterea de al citi în întregime. Am în față o carte cu câteva mii de poezii. E greu să găsești, mai ales că numirea nu se potrivește. Dar am avut bucurie - găsind-o.
bragagiu
joi, 20 august 2015