Tema săptămânii - E-atâta primăvară-n noi


Această temă s-a încheiat. Vezi clasamentul aici. • N-a trebuit să bifăm decât o veșnicie - Gerra Orivera

  *sincope florale*

  n-am să mai alerg între anotimpuri să-ți prind pașii
  care-și pierd echilibrul iubite

 • E-atâta primăvară-n noi - M Horlaci

  E-atâta primăvară-n noi

  E primăvară azi ca niciodată
  si cerul te îmbie dacă vrei,

 • E-atâta primăvară-n noi… - Mihai Manolescu

  Trecuţi prin iarnă de pe-acum,
  Cu nouri grei şi cu tristeţe,
  La soare o să-i dăm bineţe
  Şi vom porni pe-un proaspăt drum,

 • Vis de primăvară - Ioan Grigoraș & Liliana Trif

  - Mi-au înflorit magnolii albe-n poartă
  Și eu aștept să te transformi din floare
  Într-un poem, s-aduci numai culoare
  În viața mea, c-am fost uniți de soartă.

 • Ana - croitoru.nicolae

  Dintr-un rug de mure copt,
  Vreau in ochii tai sa-not
  Si sa cad in nemurire,
  Tu cu eu si eu cu tine.

 • E-atâta primăvară-n noi - Nelu Preda

  E-atăta primăvară-n noi,
  Când seva stă să izbucnească
  Făcând copacii să-nflorească,
  Și ne-nfioară pe-amândoi.

 • E-ATATA PRIMAVARA-N NOI - SALecsandru

  E-atâta primăvară-n noi,
  Că sufletul a înflorit;
  Pe câmpuri zburdă fericit,
  Îndrăgostit.

 • E-atâta primăvară-n noi - Carmen

  După ani de iarnă aspră
  Când a nins în viaţa noastră,
  Am simţit crivăţul aprig
  Și am îngheţat de frig,

 • Ghețarul palid - Costel Zăgan

  Ce-aluat de flăcări eu frământ
  cu degete de gheață și de țurțuri
  cu tine-s cel mai singur pe pământ
  te am în brațe și departe fluturi

 • Iarnă murind - ion.mihaiu

  Am iarna la tâmple şi-n gând rătăcind
  aud cum mă strigă femeia colind,
  mă cheamă spre rod, îmi descântă de viaţă,
  când eu mă închid între ziduri de gheaţă.

 • Iar e primavară, Doamne... - Sergiu Dumitrescu

  Iar e primavară, Doamne,
  Domnişoare şi Domniţe...
  Chiar de-s ghioceii-n floare,
  Soarele... mai face fiţe.

 • Neînțeleaptă cale - bragagiu

  Din care vremi îmi vine-n minte,
  Simțirile să îmi atingă
  O veste fără de cuvinte
  Ca și un suflet de tilingă?

 • Mărțișoare - George Pena

  M Ă R Ț I Ș O A R E

  Cum azi e zi Mare,
  de întâi Martie,

 • Am croșetat - AlbAtros

  Prin zumzetul
  zarzărilor înmuguriți
  am început a croșeta,
  din albul pur

 • E-atâta Primăvară-n noi - Flavius Laurian Duverna

  E-atâta Primăvară-n noi

  O! E-atâta Primăvară-n noi
  Cu soare de-aur, nori şi ploi

 • Repetabila urcare - blacks

  E clipa unor gânduri luminate
  de-a primăverii tainică sosire,
  Când voi ceda zăpezii din păcate
  ce n-au primit iertări la despărțire.


 • Această temă s-a încheiat. Vezi clasamentul aici.

  Distribuie:

  Împărtăşeşte-ne opinia ta:

  Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.  Comentarii:

  Dragii mei cititori, nu știu ce să fac mai întâi : să vă mulțumesc celor care ați votat, sau să îmi cer iertare pentru că am retras poezia de la temă ? Mi ați făcut o mare bucurie și vă mulțumesc pentru că de fiecare dată când am participat la tema săptămânii, am fost în primii zece, în topul preferințelor voastre, ceea ce mă onorează și mă încântă în același timp. Am retras poezia, după numai câteva ore, pentru că era o poezie mai veche și nu mi s a părut potrivit să particip alături de cei care au scris în acea săptămână la concurs. Apoi, am scris prea târziu să o mai pot încadra. M am bucurat totuși și de atenția Criticului Blind, căruia îi mulțumesc și cu acest prilej. Îmbrățișări calde tuturor, cu drag de voi toți
  mirimirela
  luni, 21 martie 2016  ”.....și-au înebunit salcâmii.....” – cânta Tudor Gheorge”! E primăvară dragi poeți! De salcâmii au voie să se lase copleșiți, noi de ce nu??? Dar poeții înebunesc frumos în versuri!...
  Hai că nu s-a întâmplat nimic!.... Scrieți amândoi câte-o poezie de-aia de-nverzesc cerurile de ciudă – și înebunim și noi! În frumos!
  E o primăvară nebună, plină de piruete! Vă îmbrățișez pe toți!
  Cu drag!

  Gerra Orivera
  joi, 17 martie 2016  Nu aveți pentru ce a vă cere scuze, Frate, Victor !

  Multumesc, Adina pentru cuvintele minunate.

  Fiți bnecuvântați !
  M Horlaci
  joi, 17 martie 2016  Dragii mei , vă felicit din toată inima !
  Mă doare să văd că sunt neînţelegeri între doi poeţi pe care îi admir , dar am credinţa că vor avea înţelepciunea de a trece peste acest moment.
  Eu aş vrea să felicit şi pe autorul unei poezii care nu a atras aşa mult atenţia , însă mie mi-a plăcut , ca drept dovadă că ...de gustibus non disputandum ...asta dacă îmi e permisă o mică glumiţă ...Mă refer la poezia Iarnă murind , autor Ion Mihaiu .
  Felicitări tuturor participanţilor !

  Adina Speranta
  joi, 17 martie 2016  D-le Horlaci! Îmi cer scuze. N-am fost drept. Am dat cu oiștea în gard și încă nu pe adresă. Toate cele bune.
  bragagiu
  miercuri, 16 martie 2016  Frate, Victor. Fiecare vede poezia in felul lui. Suntem diferiti ca oameni.. Poezia care nu vă place dumneavoastră place altora, si pozia care vă place, e posibil sa nu placă altora. Deci, fiecare cu viziunea lui poetică.. Eu cred că comisia are suficient discernământ.. Sunt critici literari, si care nu tratează cu usurință poezia..sunt săptămana de săptămana pe primele locuri. Oare de fiecare dată comisa s-a lăsat copleșită de parfumul primăverii ? :) eu scriu ce pot, cum pot.. Dacă nu vă place, asta e. Eu vă prețuiesc in continuare la fel, dar să știți că voi continua să scriu așa cum îmi dictează sufletul.. Niciodată nu mi-am dorit comentarii false. Nici măcar nu postez pentru comentarii, dacă sunt e bine, dacă nu, tot bine.. Eu sunt foarte sincer si vă sfătuiesc ca pe viitor, să nu mai generalizați viziunea dumneavoastră ca fiind infailibilă, unică, etc. Fiecare cu gustul lui, iar gusturile nu se dicută.. Vă asigur de toată prețuirea mea.. Fiți binecuvântat !
  M Horlaci
  miercuri, 16 martie 2016  Ei, hai că-i bine că mă numești încă „frate”. Mă așteptam la mai rău. Frate Mitică, ție, personal îți plăceau poeziile de la Resurse, ori de pe alte siteuri creștine? Mie - nu. Aici n-a fost vorba despre ce scrii, dar „cum” scrii. Sunt oameni care scriu despre Dumnezeu așa că merită să fie despre Dumnezeu. „Isus în celulă” a lui Radu Gyr, de exemplu. Iată de la cine să iei exemplu. Dar ce-or să ieie alți poeți de la poezioara ta expusă. Numai un lucru : comisia i-a dat primul loc. Și ce? Dacă nu te-aș stima cât de cât, crede-mă nu mă trudeam să scriu atâta. Scrie cât mai mult eu nu-ți interzic, dar tinde SINGUR nu impus de nimeni spre calitate. Cu comentarii de la Resurse și de la Poeții noștri poezie n-ai să faci. Critica ta personală unde ți-e? Oare chiar nu vezi că-i o poezie slabă? Și, te rog, n-o fă pe demuazela supărată. Ești om creștin nu un terchea-berchea. Ai demnitatea de a asculta și critica și, mai ales, a învăța ceva din ea. Pune, dragul meu, poezia în față, nu pe sine. Și dacă sunt drept eu - ai să-mi dai dreptate, dacă nu - nu. Numai ține minte: încurajări false de la mine nu vei primi. Pace ție. Fratele Victor.
  bragagiu
  marţi, 15 martie 2016  Frate Victor. Când am venit prima data pe site, aveam obiceiul de a scrie poezii despre, Doamne, Doamne. Poezii pe care dumneavoastră le-ați numit poezi de paradă.. Mi-ați sugerat să-mi schimb modul de-a scrie, la fel si domnul, Critic. Am făcut-o.. Dumneavoastră personal m-ați felicitări in câteva rânduri.. Acum însă, mi-ați făcut surpriza vieții prin aceste comentarii.. Eu personal nu mai înțeleg nimic !

  Sunt prea trist sa mai adaug ceva.. Cred ca cel mai bine este să mă retrag de pe site.. Fii binecuvântat !

  Vă multumesc tuturor pentru susținere si aprecierea voastră sinceră. M-am simțit bine pe acest site care este ca si o familie pentru mine.. Fiți binecuvântați !
  M Horlaci
  marţi, 15 martie 2016  Frate Mitică,ori d-le Horlaci! Nu știu cum vei reacționa la ceea ce ți-oi spune. Îmi pare foarte rău de ceea ce voi scrie, dar poezia ta e foarte slabă. Ne cunoaștem mai demult și, nu știu ce părere ți-ai făcut despre persoana mea, dar mă adresez ca la un creștin. De altfel adresându-mă ție, mă adresez și la alți confrați. Am scris un comentariu despre acest concurs la „pasul de calitate”, dar fiindcă am atins poezia ta acolo, am socotit că trebuie să mă adresez în primul rând ție. Bineînțeles, poți a zice „cine ești tu să mă-nveți” când aici Criticii mă prețuiesc? Eu, frate/d-le Mitică/ Horlaci sunt poet care și-a păstrat demnitatea de a fi poet și nu s-a lingușit în fața nimănui ca să fiu lăudat. Eu cred numai în poezia mea așa cum este ea. Nu te-am încurajat cu vorbe pustii ca alții, dar m-am bucurat din suflet când ai scris ceva bun. De poezia de aici nici nu m-am întristat. M-a ofensat necalitatea și disprețul față de poezie. Poate n-aș fi îndrăznit să scriu tate aceste, dar poemul d-lui Tarhon mi-a dat curaj. Frate Mitică(sper să rămânem frați). Vezi și singur ce roade dau „încurajările”d-lui Critic. Cată critică sinceră nu câștiguri ieftine. Într-o poezie cu trei catrene și: ce fel de „cerul te îmbie dacă vrei”?, ce fel de „pur, curat”? „copleșește-strălucește” rimă atât de ieftină la o poezie atât de scurtă? Ultimul rând îndeobște sare gardul. Dacă nu poți ține muzica, numără silabele pe degete(nu-i o rușine - eu controlam poezia tot timpul așa până nu m-am învățat să o cânt). Gândește-te la ceea ce-ți spun și nu mi-o lua în nume de rău. Nu uita: eu sunt creștin și falsitatea mi-e urâtă. De asemenea zâmbetul fals.
  Nu știu dacă cineva s-a bucurat de comentariile mele, mai ales, atît de lungi. Domnul să te binecuvânteze!
  Personal am vrut să dau note numai la trei concurenți: D-lui Manolescu, d-lui Grigoraș și d-lui Blacks. Dar am fost impus să dau la 6 concurenți. îmi cer scuze că am fost nevoit să mint.
  P:S: Citește poemul d-lui Romeo Tarhon postat azi, ca să înțelegi „cum” trebuie să scrii.

  bragagiu
  marţi, 15 martie 2016  multumiri pentru participantii la acest concurs,pentru Comisia Critica...pentru cei ce voteaza....felicitari pentru Horlaci si Blaks...eu ma bucur sincer pentru voi...pentru tot ceea ce lasati omenirii,prin intermediul acestui site...

  cu drag..cu mare drag,
  danab
  marţi, 15 martie 2016  Nu pot sa spun ca nu ma surprinde rezultatul. Ma surprinde faptul ca este urmarea unei potriviri. Poezia in cauza tocmai o terminasem cand am vazut ca se incadreaza in tema saptamanii si am incadrat-o acolo, fara nicio alta intentie. Cinstit, nu sunt in stare sa scriu dupa o tema data. Nu am “ pornirea”. Dupa cum am mai spus, doar atunci cand simt ca am gasit dezvoltarea unui subiect, de-abia atunci, reusesc sa astern prima strofa. Spun prima, pentru ca mi se pare cea mai grea strofa. Restul curg, chiar daca incepi un subiect si chiar daca incerci sa duci poezia catre o tema, de multe ori, prozodia te duce in alta parte.
  Ei bine, de asta a fost singura data cand am incadrat o poezie personala la o tema data. A fost o potrivire si atat.
  In privinta rezultatelor, nu pot decat sa multumesc celor care au votat pentru versurile mele. Ma incanta faptul ca ideile mele plac. Pentru ca, cred ca nu este vorba de rima si ritm. Cred ca mai mult este vorba despre subiectul ales, despre ineditul lui. Cred ca asta place cel mai mult.
  Nu in ultimul rand multumesc pentru aprecierile si cuvintele deosebit de frumoase ale criticului nostru. Multumim administratorului pentru efortul depus. Nu-I usor sa incadrezi acolo unde trebuie fiecare postare, sa urmaresti ca mecanismul sa mearga. E greu, e foarte greu si iti ia o multime de timp. De multe ori eu nu am timp nicimacar sa imi revizuiesc postarile , asa ca inteleg efortul dumnealui. La fel cum inteleg si efortul celor care citesc si comenteaza fiecare postare. Bravo lor!
  Prin urmare, multumesc tuturor membrilor site-ului pentru contributia la promovarea poeziei.

  blacks
  luni, 14 martie 2016  Felicitari domnule Mitica. Din pacate eu nu am vazut poezia dar ma bucur ca am citit-o acum.
  alex marian
  luni, 14 martie 2016  Îmi cer scuze tuturor c-am postat poezia pe site chiar in ziua in care se expira timpul de votare..

  Aduc multumiri comisiei care săptămana de săptămana mă onorează cu bunăvoința lor! Deasemenea doresc să multumesc tuturor Confratilor, prietenii si cititori ai acestui minunat site !

  Vreau să multumesc in mod special, domnului Critic, pentru încrederea care mia acordat-o in toate.. Multumesc, Adinei, care si ea la rândul ei m-a susținut foarte mult.. Multumesc si celor alți Confrati, Mirela, Stomff, Gerra, Mihai, (lista e lunga ) pentru susținerea lor. Am avut si am ce învața de la voi dragii mei..

  Vă iubesc si vă respect, fiți binecuvântați !
  M Horlaci
  luni, 14 martie 2016  Felicit pe toti participantii de la tema saptamânii , precum si pe toti confratii de pe site...

  Vă aștept cu mare drag...
  CRITICUL BLIND
  luni, 14 martie 2016  Felicit si pe dragul nostru confrate , MITICĂ HORLACI...

  sunt asa de bucuros că -mi oferiti hrană pentru suflet.....

  Sunt mândru ca sunt contemporan cu voi, confrații mei dragi...

  Considerație...
  CRITICUL BLIND
  luni, 14 martie 2016  Felicit pe dragul nostru confrate Blacks. Mă bucură forța cu care a revenit în poezie.
  Poezia lui place, are atâta primăvară-n ea....

  Am să revin, dar îl felicit și-l aștept la fel de efervescent poetic.

  Considerație...
  CRITICUL BLIND
  luni, 14 martie 2016