Pace și dragoste - maria.filipoiu

PACE ȘI DRAGOSTE

Acolo unde nu e pace, nici dragoste nu e.
Dragostea este cea mai mare virtute și cea mai scumpă avere. - Maria Filipoiu

În 7 iulie este celebrată Ziua Internațională a Păcii și Dragostei pentru a răspândi energia pozitivă, stabilitatea și libertatea în întreaga lume. Sentimentul iubirii nu costă nimic, dar valorează cât toate bogățiile de pe Pământ. Dragostea și pacea sunt daruri divine și indestructibile. În pace se realizează progresul vieții și al științei, iar dragostea este liantul care le conferă stabilitate și durabilitate.
În acest deziderat a fost stabilită o sărbătoare comună, fiind știut că atât dragostea, cât și pacea au sărbători separate pe parcursul anului.
Dragostea este sărbătorită odată cu anotimpul renașterii, primăvara: în 14 februarie - Valentine's Day și 21 mai - Global Love Day. Sărbătoarea dragostei la români este în 24 februarie și a fost numită Dragobete.
Ziua Internațională a Păcii este sărbătorită in 21 septembrie.

Simbolurile dragostei și păcii

Atât dragostea, cât și pacea sunt simboluri ale vieții, care demonstrează mai mult decât pot exprima cuvintele. Diverse culturi au propriile concepte de pace.
* Cele mai multe culturi par să se pună de acord că lumea are nevoie de mai multă dragoste și mai multă pace.
* La japonezi „Heiwa" înseamnă alinierea cuiva către un bine comun.
* Spiritul lui „Shaloom” al evreilor este tradus „unitate și prosperitate, cu semnificația reîntregirii ivite din dreptate".
* Ziua Internațională a Păcii și Dragostei a fost introdusă de toboșarul de la Beatles, Richard Starkey, mai cunoscut prin numele său de scenă, Ringo Starr, a cărui zi de naștere a fost în 7 iulie.
* Inițiativa „Pace și Dragoste" a lui Ringo Starr, lansată în 2008, a inspirat, de fapt, ideea Zilei Internaționale a Dragostei și Păcii. Ringo Starr avea atunci 68 de ani. La întrebarea unui jurnalist despre ce i-ar place să primească de ziua lui, a răspuns "pace și dragoste".
În afară de acest apel al său, Ringo Starr a început tradiția de a se întâlni cu fanii și prietenii săi la cafeneaua Hard Rock Cafe din Chicago, înmânând brioșe și alăturându-se mulțimii în rostirea de „pace și dragoste". De atunci, fiecare an, Ringo Starr a încurajat pe 7 iulie oamenii din toată lumea să răspândească pacea și dragostea.
* În 2019, au fost organizate mai mult de 30 de evenimente sub sigla „Pace și Dragoste" în toată lumea, iar, în Beverly Hills, California, a fost dezvelită statuia „Pace și Dragoste" a lui Ringo Starr, în greutate de 363 de kilograme.
În 2020, Ringo Starr a mutat celebrarea pe online, invitând muzicieni să performeze la "Ringo's Birthday Show" (Spectacolul zilei de naștere a lui Ringo), un spectacol găzduit de el. Dave Grohl, Paul McCartney și Sheryl Crow au fost numai câțiva dintre muzicieni. De pe Stația Spațială Internațională, astronauții NASA au trimis urări de la mulți ani și un mesaj de pace și dragoste în întreaga lume.
La mulți ani celor care celebrează Ziua Internațională a Păcii și Dragostei - 7 iulie!

Maria Filipoiu


Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.