RASPUNSURI PENTRU WILL - Ovidiu Oana-parau

RASPUNSURI PENTRU WILLVolumul de sonete RĂSPUNSURI PENTRU WILL a fost menit să comemoreze, la apariţia sa în 2016, 400 de ani de la trecerea în nemurire a Marelui Shakespeare.

Cadrilul Will – Ovidiu Oana-Pârâu deşi ar trebui să aibă o curgere lentă cu dări de cuvinte şi zămisliri de răspunsuri, are totuşi un pisc total ineclectic, energetic, poetul amintindu-ne de „a fi sau a nu fi, aceasta-i întrebarea”, una din predictele filosofiei hamletiene. Urmărind rotirea scenelor intrăm, noi cititorii, în universul necuprins în care-şi fac loc cerul, pământul, floarea, copacul, iubirea, dar şi „pârâul din argintul lumii”.

Intrăm de asemenea în cel al triumfului, măiastra, în care un fenix nu se lasă-ngropat în cenuşă ca apoi să apară, ci are pasagere scânteieri de ciclop peste miriştea neagră lăsată de noaptea lunii acoperite.

Dincolo de a fi doar parte a unui volum comemorativ, cele 107 "Răspunsuri pentru Will" pot fi considerate ca o reinterpretare a temelor extrem de actuale şi în Anglia sfârşitului de sec. XVI, şi în lumea de azi.

Detalii:
Autor: Ovidiu Oana-parau
Preţ: 24 lei
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: Ovidiu Oana-parau
Oraş: Bucureşti

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.