RAI DE SUNET ŞI TACERI - Ovidiu Oana-parau

RAI DE SUNET ŞI TACERIRAI DE SUNET ŞI TĂCERI este şi el un volum de pasteluri diferit prin grupajele tematice pe care le propune: copacul, frunza, florile, vântul, ploaia, talazuri, luna, vietăţi, liniştea, tăcerea, lumina. El comemorează 150 de ani de la apariţia volumului PASTELURI al lui Vasile Alecsandri în 1868.

În cuvântul înainte, autorul ovidiu oana-pârâu afirmă:

"De'ar aţipi natura fie doar pentru o clipă, nici un vis nu s-ar mai naşte ... fără gâze, flori, fluturi şi ciocârlii, viaţa ar fi un film alb-negru şi mut ...

Puţini pot să se elibereze de cătuşele urbei în care somnul este singura libertate.

Natura şi arta sunt singurele oaze de linişte în aceşti ani complicaţi ... cerul aşteaptă răbdător rugile noastre răsplătindu-ne cu vise ... dar mai sunt mii de alte legături spre univers pe care le percepem cu greutate.

Pastelul, acest instantaneu liric este -în comparaţie cu natura- doar o imagine sărăcăcioasă ai cărei pixeli sunt cuvintele, limitate şi ele în raport cu infinita ingeniozitate a lumii vii.

Pastel? Eu doar reaşez cuvintele astfel încât, cei interesaţi, să poată vedea splendoarea lumii ascunsă de perdeaua gândurilor ...

Vreau să cred că pastelurile -dincolo de paleta picturală sau ecoul liric- îi vor face pe cititori să fie mai îngăduitori cu natura care ne-a fost tuturor mamă, ca ea să rămână nesmintită şi pentru copiii noştri."

Şi încheie cu îndemnul: "Citiţi şi apoi mergeţi să trăiţi frumosul la el acasă!"

[Editura CORESI, octombrie 2018]

Detalii:
Autor: Ovidiu Oana-parau
Preţ: 36 lei
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: Ovidiu Oana-parau
Oraş: Bucureşti

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.