Mărturisesc Sunt Vie - Gerra Orivera

Mărturisesc Sunt Vie

Să spun mulţumesc şi să fac o înşiruire de nume a tuturor acelora ce au participat la materializarea acestui proiect, ar fi şi prea puţin şi neadevărat. Pentru ca mesajul din această carte să ajungă la cei ce au nevoie de el, cerurile au aşezat faptele, trăi-rile, oamenii, într-un tablou divin în care fiecare devine un ele-ment esenţial în realizarea acestui tot! Boala şi „lupta” mea de-a ieşi din starea de boală, chiar cu tot cu rezultatul spectacu-los – n-ar fi reprezentat decât o victorie care ar fi avut un singur beneficiar: eu!


Dar Dumnezeu a vrut ca toată suferinţa mea să aibă mai mulţi beneficiari; tot atât de mulţi câţi vor fi dispuşi să-şi deschidă mintea şi inima!  Minunea aceasta a început să prindă viaţă odată cu cererea doctoriţei de familie, Otilia Cră-ciun, de-a pune pe hârtie experienţa miraculoasă pe care am trăit-o! Aici au început verigile lanţului să se adune! Alt om e-senţial în dezvoltarea proiectului a fost Sorina Ştefanache care a fost mai mult decât o corectoare!


A citit şi-a recitit textul tri-miţându-mi-l spre corectare, până a îndeplinit criteriile ei înalte: cele de expunere a „poveştii” în fraze scurte, penetrante! Unde a văzut că nu mă descurc, în problema folosirii corecte a timpurilor verbelor a intervenit ea direct! Deci munca ei la text a depăşit cu mult funcţia de simplu corector, fiind mai mult o coautoare la finisarea poveştii!


...


Ofer gratuit varianta în format digital.


Click aici pentru download


 


Orice preluare parţială sau integrală a textului, materialului grafic sau fotografic din această lucrare se face numai cu acordul scris al autorului.


 


Detalii:
Autor: Gerra Orivera
Preţ: vezi detalii
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: Gerra Orivera
Oraş: Bucuresti i ntreg universul

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Hihihihi, dragă Aspiranta, de ți-ai conștientizat menirea pe acest pământ binecuvântat, știi deja că nu putem fi cu toții treji, că fiecare are un timp al ”coacerii” funcție de investiția energetică, de credință, de karmă, de cât își dă voie să acceseze din infinitatea potențelor lui! De-aia sunt fascinanți oamenii!:))) În ce mă privește pe mine, odată ce-am avut acces la un anumit nivel de cunoaștere, nu-mi voi permite să uit și să cobor ștacheta! Iar Cuvântul este modul îndumnezeit prin care eu respir! Deci.... Mă bucur că ai primit niște confirmări a ceea ce ești! Cu drag.
Gerra Orivera


Reverenta in fata sufletului tau, am citit si recitit anumite pasaje, fiecare dintre noi suntem veniti cu un scop pe pamant, fiecare avem o menire, daca toti am descoperi-o cu adevarat, am fi binecuvantati.
Iti doresc pace, lumina si iubire, sa ai har si puterea de a zbura printre cuvinte mereu!
aspiranta


Mulțumesc pentru semn, Macovei.V! Dacă ți-a revigorat credința în identitatea ta solară și puterea zeică - e minunat! Cu drag.
Gerra Orivera


Multumesc
macovei.v


Vreau sa las un semn de apreciere autoarei,
felicitari Gerra Orivera
macovei.v


Așa e Dana! Nu m-aș fi dezlănțuit așșa dacă ar fi înțeles să respecte niște limite! Nu-mi place să fiu dură cu oamenii, da când avertizezi în mai multe rânduri să se calce cu grijă că sunt spații în sufletul omului unde nu se intră încălțat și acesta nu știe să se oprească, suportă consecințele...... Mulțumesc de susținere!
Gerra Orivera


Frumos. O carte ce merită a fi citită.

Am mai citit odată mai atent.

Scuzele mele.
pavalachepaul


ce comentarii..Gerra...!!! wow....ai scris adevarul adevarat..dar asa...cum zice romanu: gol,golut...:)
eu ti-am citit cartea...am simtit tot ceea ce ai scris,Gerra... personal,te vad si te consider o INVINGATOARE! si sincer, te apreciez...de multe ori,doctorii,cand nu mai au ce sa faca unui om cu boala lui,spun ca autosugestia...vindeca! eu nu as numi-o autosugestie ci credinta,Gerra! Dumnezeul Dragostei,al Luminii,s-a folosit de credinta ta pentru a iesi INVINGATOARE! e mare,mare lucru! nu sant multi care sa aiba o asemenea experienta...
M-au durut comentariile lui pavelache...nu a fost frumos din partea lui..nu a avut dreptate!!! Nu le pune la suflet ...
Tu traieste in Lumina ce ti-a fost daruita...scrie despre Lumina din tine...si cei ce vor stii sa te aprecieze..o vor face cu siguranta...
Sa ai sanatate.Gerra...si pe mai departe sa traiesti ca si o INVINGATOARE..asa cum de fapt si esti...
cu pretuire,pentru ceea ce esti...pentru ceea ce daruiesti TUTUROR...si pentru tot ceea ce faci...

danab


Da Paul - și George Sand și-a luat pseudonim de bărbat și era fată!! Și ce dacă??? Care-i relevanța??? De metaforă și simbol ai auzit??? Sau nu se poartă pe un site de poezie??? Și dacă comul meu este INVALIDAT (nu văd din ce motiv) ar trebui invalidate și ale tale cărora n-am făcut decât să le răspund! Sau ar fi trebuit să-ți înghit supusă toate acuzele aiuritoare, ca o ”fată” cuminte??! De ce nu te duci tu să predici celor ce-ți apreciază perlele - te-am rugat să revii peste 300 de ani! Au trecut deja? Sau nu vorbești limba română??!
Voie bună!
Gerra Orivera


Hihihihihihi, Daiana, știu draga mea! E în aceeași eroare în care sunt toți nefericiții lumii! Nu m-a supărat! Pe mine nu mă supără nimic! Dacă mi-ai citit cartea ai văzut că am avut adversari de categoria grea! Paul se încadrează la categoria fulg! Nici nu aș avea cu cine să mă ”lupt”!!! Hihihihi... Acu doar am făcut o aranjare a lucrurilor, fiecare la locul lui! Pentru că se pare că a luat toleranța mea drept prostie și dă năvală peste mine când nimeni nu-i solicită ”ajutorul”! Dacă nu se potolește va cunoaște bisturiul meu! Am învățat că atunci când îți este atacat imperiul tău de lumină ai nu numai dreptul să te aperi ci și DATORIA să o faci! Și eu nu ezit!
Știi Daiana, viața m-a învățat că există două categorii de oameni: oamenii care-și trăiesc viața așa cum știu și pot ei, cu bune și cu rele, cu victorii și înfrângeri după cum îi duce capul și inima --- și a doua categorie de oameni, cei care CONTABILIZEAZĂ ce trăiesc ceilalți, care simt nevoia uriașă să-ți pună în lesă trăirile, concepțiile, să-ți mutileze sufletul după propriile tipare! În loc să-și vadă de viața lor conform harurilor dăruite de Tătuca, intră cu cizmele în viața și sufletul tău și mozolesc tot în numele ”iubirii creștinești”! Cum ți-ar putea dărui lumină niște oameni profund nefericiți care nu se pot bucura de viață de câte apocalipse li se învârt prin creierii tulburați????i!!!!! Așa că stai liniștită Daiana, că nu mă supără deloc zvârcolirile unuia care n-are viață dacă nu intră în ciorba altuia - și cu detașare și zâmbet pe buze îi pot tăia gheruțele dacă se mai bagă peste mine!!!! Am toată compasiunea ptr. nefericirea lui da asta nu înseamnă că trebuie să-i înghit toxinele! Eu mă bucur de viață! Ce face el cu a lui e fix treaba lui câtă vreme nu-și flutură piticii în pagina mea! :))))
Cu drag

Gerra Orivera


Scuzati-ma ca intervin da domnul Paul este total in eroare!Gerra nu lua in seama aceste rautati sa stii ca eu te apreciez foarte mult si ti-am citit cartea cu mare drag. Esti o invingatoare!
Daiana123


O ”ficțiune” în două părți! De-i bal, bal să fie!


Dragă Paul, am citit comentariul tău și după un moment de stupefacție, m-a umflat un râs Homeric!!!!!!!!! Chiar numai atât poți da din tine???? Ești sigur că ai plasat bine comentariul sub titlul cărții mele? Nu e cumva vreo opera literară de-a ta, vreo parodie nereușită? Pentru că dacă mie mi-ai scris întradevăr, am o mare nedumerire!
Eu știam că oamenii întâi gândesc și apoi dau drumul cuvintelor (scrise sau vorbite) să curgă! Da se pare că tu n-ai auzit de axioma asta!:))) Ai dat drumul la atât de mulți porumbei că mi-e și greu să aleg pentru exemplificare!
Spui tu : ” Doreşti bogăţie, doreşti bani din cărţile vândute?” și ”ca fapt divers, am trecut şi eu prin chinuri de tot felul dar, nu am făcut din aceste chinuri o sursă sigură de câştig.” Tot ”ca fapt divers” – te întreb și eu Paul, cu ce sumă m-a îmbogățit pe mine faptul că tu mi-ai citit cartea online, că eu aveam impresia că am pus-o GRATUIT la dispoziția tuturor???!!!! Ai vărsat bani în vreun cont când ai descărcat-o???? Dacă-i așa dă-mi contul și merg cu el la poliție! Înseamnă că cineva fraudează! Sau ai scris comul sub influență bahică??? Eu știu că un om onest dacă greșește numărul paharelor se duce să se culce nu își pune poalele-n cap pe un site de poezie făcând comuri aiuristice!
Apoi continui în aceeași notă: ” este posibil să fi scris mai mult o... ficţiune” și ”dacă aveai curaj, detaliai... numele poliţistului; localitate... adresă; chiar şi numele tău real”…. Păi Paule dragă, numele meu real apare în fișa de înscriere a site – și o mulțime de colegi ai nostril îl știu, deci nu e un secret! Și mie nu mi-e frică de nimic, dacă nu mi-a fost nici când eram 90% legume, de ce mi-ar fi acum??? Dar mă întreb cu stupoare: tu ai auzit cumva de ”dreptul la intimidate” al fiecărui cetățean al acestei țări garantat și de constituție??? Îți dai seama ce ar însemna să pun toate aceste date ale persoanelor care fac parte din povestea mea în carte??? În afară de faptul că aș comite o ilegalitate pentru care pot fi dată în judecată, îi expun pe ei riscului de a fi asaltați la domiciliu de tot felul de paranoici care au chef de-o ”anchetă polițianistă” absolut ridicolă! Și ești ori orb ori rău intenționat dacă nu ai luat în seamă numele real al celui mai în măsură garant al autenticității poveștii mele: doctora Otilia Crăciun care semnează și prefața cărții!
Și chiar presupunând că aș fi scris un roman de ficțiune, care ar fi problema de simți nevoia să mă muștruluiești? Nu s-au mai scris milioane de romane de ficțiune la persoana întâi, acțiunea putând fi autobiografică sau nu??? Care este problema? De ce te deranjează pe tine autenticitatea sau neautenticitatea poveștii mele? De ce te deranjează presupusa și probabila ”îmbogățire” a mea pe seama suferințelor mele??? Nu-mi amintesc să te fi angajat consultant financiar nici manager ca să ai scuza că te-am înșelat la procentul cuvenit din vânzarea lor???!!! Și-apoi orice carte, de poezie sau proză – nu are mii de ore de muncă înmagazinate în ele??? Și o muncă nu merită plătită??? Ș-apoi tipărirea cărților nu costă bani??? Că nu-mi imaginez că fiecare scriitor are tipografia proprie la care își tipărește gratuit (oricum ar costa material primă) cărțile?! :)))) Și de ce ar fi o crimă din partea mea să încerc să scot măcar partial cheltuielile de tipărire!? Indiferent de crezi sau nu în povestea mea, sunt un pensioner de boală, fără carte (deci n-am plus de licență), fără vechime, îți imaginezi și singur ce pensie de râs am eu…. Spune-mi, ți-am făcut cumva vreun jurământ de sărăcie ție în calitate de vreun mare preot de ești atât de interest de buzunarul meu??? Ca să nu mai vorbesc de ridicolul desăvârșit al ideii că în țara noastră careva s-ar îmbogății acum din cărțile scrise! Nici măcar numele celebre de la noi nu cred că s-ar îmbogății din scris, necum eu! Am impresia că trăiești într-o lume total paralelă de susții astfel de inepții! Scuză-mă, dar nu știu cum ar putea fi numite altfel!
Cum poate fi calificată aceasta? ” Apoi, se pare că, ascundeţi identitatea religioasă.” Am spus de nenumărate și în carte și în comuri că sunt ortoxă! Deci ce ”identitate religioasă” ascund Paule? Că nu sufăr de rasismul și dogmatismul tău? Da, se poate ca ortodoxia mea să nu fie aceași cu ortodoxia ta! Dar care Dumnezeu te-a delegat pe tine să contabilizezi și să verifici religia mea și a oricăruia altul de pe site și de oriunde alt spațiu??? Relația dintre un om și divinitatea în care crede nu este un lucru intim care privește doar persoanele implicate??? Tu ce rol ai? De băgător de seamă în ciorba oricui nu te privește??!!!
Și mai zici ”Colac peste pupăză, Gerra îmi spune că, este o învingătoare... s-a văzut deja mântuită, salvată?” Paule, cred că vorbim limbi diferite! În care Dicționar al Limbii Române cuvântul ”învingătoare” este sinonim cu ”mântuită”??? Unde am făcut eu afirmația că sunt ”mântuită”??? Că sunt învingătoare, da! Cum ai numi tu un om aproape paralizat, în stare de funcționare doar 2%, total dependent de alții – care acum este un om independent (în ciuda unor dureri și greutăți periodice) și funcționabil 90% care se gospodărește singur așa cum poate, ba chiar permițându-și să fie fericit??? L-ai numi un ÎNVINS??? Eu cred că numai un nebun sadea ar putea face o astfel de afirmație! Ori nu-mi permit să te suspectez… D-aia ziceam de oareșce influențe bahice!:))))

Gerra Orivera


Partea a doua a ”ficțiunii”!

Și mai continui tu: ”Cu nici un chip nu veţi întra în Împărăţia lui Dumnezeu, ne spune Domnul.” Paule, puiule, de când te puse pe tălică Dumnezeu consilier responsabil cu cine intră în ”Împărăţia lui Dumnezeu”??? Că nu se anunță pe nicăieri și fusei cu urechea ciulită piste tăt și Tătuca uită să-mi trimiță o telegramă în care să-mi anunțe înălțarea ta în rang duhovnicesc șî caz în păcat din ignoranță, vai de zilișoarele mele????
Acu ceva timp m-ai invitat la ora ta de religie și ți-am răspuns cât de diplomat și delicat am putut eu că avem moduri diferite de a ne raporta la divinitate și oricum nu privește pe nimeni felul în care mă rog eu! Te-am rugat atunci să-ți vezi de treburile tale, să mă lași pe mine în pace pentru că trăim în lumi paralele! Mi-ai scris poezia aceea dedicată mie și comul tău la cartea mea (deși n-am avut deloc senzația că ai citit cartea mea ci doar gândurile tale) și ți-am mulțumit frumos ptr. efortul tău, deși părerile noastre sunt diametral opuse! Și iarăși am fost delicată! Și am crezut că ai încheiat!
Dar nu, tu nu ai măsură! Ai simțit nevoia să-mi faci o radiografie ”dură” a ceea ce sunt eu! Esențializnd comul tău stufos, eu sunt o mincinoasă care dă drept biografie o ficțiune, o avidă de bogăție pe seama unor suferințe (ale cui?), o păgână fără nici un fel de religie și ultrapăcătoasă, o neputincioasă care are nevoie de ”avocat” (fie el Rolea sau altcineva), o suicidară care refuză din orbire ”ajutorul tău creștin”…
Dar dăcă tot ești așa entuziast în ai radiografia pe alții, social, religios și sufletește, nu vrei să îndreptăm puțin reflectoarele și asupra ta???
Spui, ca opus la pofta mea de a mă ”îmbogăți”: ”într-o lume în care alţii... fie ei şi profesori universitari sau poeţi vestiţi; dau faliment... nu-şi vând cărţile, rămân prăpădiţi?” Zău Paule? Tu chiar n-ai scris aici o glumă proastă? Cu ce influențează bogăția sau sărăcia mea ”falimentarea” acelor profesori sau poeți vestiți în care presupun că te incluzi și pe tine (că altfel ce te doare pe tine?) de te vaiți atât de tare???? Nu vrei să lași fariseismul ăsta la o parte și să spui adevărul gol-goluț așa cu subiect și predicat???
Ce te interesează pe tine, ba mai mult, de ce te jignește, că Rolea mă consideră ”o forță a naturii”??? Nu cumva din invidie și dintr-un egou supradimensionat care nu acceptă că și altcineva ar putea fi apreciat, iubit??? Nu cumva și ”ora ta de religie” este doar o tribună de unde tu să-ți umflii pectoralii de ortodox că uite ce mare credincios ești tu de păstorești și aduci de pe calea pierzaniei pe ”păcătoșii” de pe site??? Întreb și eu ca prostu fără școală, mi se permite, nu??? Nu cumva tot avântul tău de a mă urechea ascunde un singur adevăr: că de fapt n-ai loc de Gerra pe site pentru că nu te urcă pe tine pe soclu ca poet, că nu te ia pe tine drept duhovnic și îndrumător spiritual și nu devine subit din ființa fericită ce este acum, un om nefericit și gârbovit de povara păcatelor care să aștepte miluirea de la tine???!!! Întreb și eu ca ignorantul, că altfel de ce te-ai înverșuna atât să mă aduci la ascultare când ți-am spus de atâtea ori că lumile noastre nu se ating??? Din punctul meu de vedere tu ești un suflet profund nefericit care are nevoie de adulație de la alte suflete nefericite – că altfel n-ai vedea omul ca pe un păcătos care are nevoie de biciul lui Dumnezeu și autoflagelări să fie mântuiți! Numai un nefericit vede peste tot doar întunericul și păcatul. Un om fericit vede doar lumina! Îmi repugnă fariseimul încheierii tale apoteotice ”Şi nu uita că te iubesc... indiferent confesiunea” – după ce m-ai gratulat cu toate defectele unui om de nimic! Te manifești în spațiul unui ridicol absolut, pentru că necunoscându-mă personal nici pe mine nici pe altcineva din cercul meu de prieteni care ți-ar putea da date despre situația mea financiară, să mă acuzi pe mine de poftă de îmbogățire în condiția în care mi-ai citit cartea gratuit!!!! Asta cum se traduce? Ca nebunie sau ca ticăloșie? Sau și una și alta?
Am scris o carte care prezintă omul cosmic, ce are puteri urieșești să învingă orice problemă pe care i-ar pune-o viața în cale, am insistat de când sunt pe site pe forța și lumina infinite care există în fiecare din noi și că depinde doar de noi dacă le vrem sau nu manifestate! Ți-am spus că ne închinăm unor Dumnezei diferiți! Tu adori un Dumnezeu care vede doar păcatul și pedeapsa, eu ador un Dumnezeu care nu este decât iubire și bucurie! N-ai înțeles nimic din cartea mea! De-aceea ți-a zis Rolea că eu nu voi aprecia poezia pe care mi-ai dedicat-o! Personajul Gerra din poezia ta nu are nimic de a face cu ceea ce am scris eu în carte și cu mine! Dar faptul că ai avut acces la cartea mea și că mi-ai dedicat o poezie crezi că-ți dă dreptul să arunci tot felul de acuze care mai de care mai absurde? De ce sunt eu vinovată că ești tu falimentar sau că te-a dat afară de pe nu-ș ce site și te-a lăsat fără capodoperele de opere și comuri? Și de ce-s eu de vină că nu te apreciază confrații??? Oare de ce? Chiar nu ghicești? Sau chiar crezi în ideea prostească (!) că am golit eu buzunarele românilor și de-aceea nu ți se cumpără ție operele????! Că zău nu înțeleg înverșunarea ta și tot noianul de prostii cu care m-ai bombardat!!!
Nu-ți place cartea mea! Ei și? Nu crezi că e reală experiența ci o ficțiune! Ei și? Pagubă-n ciuperci! Chiar crezi că-mi pasă? Fiecare e liber să creadă și să înțeleagă ce vrea din ce citește! Dar de aici și până a mă acuza de tot felul de probleme pe care le ai tu, nu ți se pare că e ori o problemă ce ține de psihiatrie ori o obrăznicie extremă? Nu sunt vinovată eu de frustrările nimănui care se crede nedreptățit de providență că nu i se dau averile la care visează sau onorurile la care se crede îndreptățit! Eu nu am cerut nimic nimănui! Ba am făcut niște eforturi pe care le știu doar eu cu ce costuri ca să dăruiesc câte ceva! Tu ești interesat de buzunarul meu! De ce? Ți-am băgat eu mâna în buzunar? Eu am dăruit o carte și tu te lansezi în scenarii abracabrante despre averile pe care le face eu! Ești sigur că la tine-s toate țiglele pe casă?:)))) Ăsta-I comportament de creștin?
Chiar crezi că mă vei converti tu? Cu trăznăi de genul celora pe care le văd deversate pe site? Te rog, mai încearcă la mine cu convertirea peste vreo trei sute de ani! Până atunci, abține-te! E ultima oară când sunt îngăduitoare cu tine! Dacă mai intri în pagina mea cu tot felul de astfel de aberații s-ar putea să faci într-adevăr cunoștiință cu forța mea și o să te convingi dacă sunt reale sau nu întâmplările descriese! Am intrat în arenă cu poliția, judecătorul, familia adunată în haită pe vremea când eram legumă, chiar cu boala și cu moartea! Crezi că tu faci cât toți acești ”adversari” ai mei? Eu zic să accepți că soarele strălucește și dacă tu îi cauți cu lupa petele, la fel eu voi străluci în poezia mea indifferent de cum mă vezi tu sau oricine altcineva și râsul meu va răsuna spectaculos chiar de place sau nu ție și altora felul cum mă rog, principiile mele de viață sau credințele mele! Fericirea mea nu depinde de nimic dinafară!
Eu sunt ceea ce sunt, cu și fără voia oricui!
Voie bună!


Gerra Orivera


Domnule Pavalache, va rog sa nu luati interventia mea ca pe un afront.Eu am inteles ca de multe ori va adresati in mod retoric, la persoana a doua , cand de fapt va referiti la modul general. Presupun ca va referiti la modul general cand puneti intrebarea" doresti bogatie, bani din cartile vandute?"...Nu cred ca va referiti la Gerra, este stiut ca poezia nu aduce bani, un poet nu va scrie pentru bani. Multi au publicat carti cu poeziile lor si ma indoiesc sincer ca le-au vandut! Aceste carti sunt daruite sau pastrate acasa.
Eu nu am vazut in librarii nici una din cartile care apar pe site la vanzare. Asadar , bogatia este exclusa atunci cand se doreste a veni din vanzarea cartilor de poezie.
Acum trec la subiectul principal: Gerra. Da, Gerra este o invingatoare pentru ca ea a cunoscut durerea si s-a ridicat deasupra ei. A gasit resursele necesare in interiorul ei si a invins! Ce scrie in carte este adevarat este purul adevar!
Dupa ce am citit cartea am vrut s-o cunosc. Si am intalnit-o. Da, domnule Pavalache, se simt urmele bolii, cateodata vorbeste cu greutate, ii ia o jumatate de ora sa se imbrace , degetele ii joaca feste , intepenindu-se , cu toate acestea scrie si posteaza poezii pe site ...Nu renunta! Nu se lasa invinsa de boala, Gerra lupta! Am dorit, din curiozitate sa vad acele semne geometrice de care scrie in carte. Nu era vorba de neincrederea ca ele n-ar fi existat, nici vorba de asa ceva. Doream sa le vad cum sunt , tremurate, copilaresti ...Ele reprezentau incercarea de a infrunta materialul prin psihic. Si le-am vazut! Perfecte! Colorate ! Vesele! Si multe! Pentru ca am fost la Gerra acasa, am vazut cartile pe care le are peste tot , am vazut garsoniera unde a fost chinuita de cei din jur, cei apropiati, cei de la care nu te astepti sa-ti faca asa ceva...Dar Gerra nu traieste in trecut , nu condamna, nu uraste. Pentru ca a invatat a ierta, a intelege. Din cartea ei am inteles ca pe langa o boala fizica , implicatiile erau mult mai profunde, era o boala a sufletului ranit , macinat de intrebari , de tradari. A unui suflet care a vrut sa renunte sa mai incerce sa gaseasca frumusete , intelegere, bunatate la cei din jur. Un suflet ce vroia sa moara , pentru ca nu era iubit , pentru ca era folosit , tradat.
Boala Gerrei era , cred eu, mai mult spirituala, o inchidere in eul ranit. Dar Gerra a spus: Nu! Nu a acceptat sa fie invinsa, sa renunte. Si din acel moment, avand si suportul poeziei, a inceput sa lupte. Si a luptat, a iertat, a invins.
Ce importanta pot avea numele celor ce au chinuit-o ? Ce relevanta? Este familia ei , in primul rand, apoi ea i-a iertat! Asta nu este cea mai mare victorie? Sa poti ierta cand ai fost chinuit? Sa nu condamni? Nu este asta o inaltare asupra conditiei umane, care preponderent condamna, judeca?
Domnule Pavalache, numele real al Gerrei nu este secret, este specificat in carte, este pe net...Gerra Orivera este un pseudonim poetic:) si unul chiar foarte frumos, care simbolizeaza tentinda spre inalt, Ge(pamant) Ra(soare), Ori(orizontal-pamant)Vera(vertical- ridicare,inalt)
Interventa mea de acum se datoreaza faptului ca sustineti ca aceasta carte ar fi o fictiune destinata sa induplece , sa induioseze inimile cititorilor , ori asta mi se pare o mare nedreptate fata de toata suferinta Gerrei. Eu am citit cartea ei inainte de a fi postata pe site si am indemnat-o s-o puna la indemana celor ce vor fi interesati a o citi cu scopul de a invata ceva din ea. Pentru ca am considerat ca se pot trage concluzii benefice din lectura aceasta.
De aceea eu vin acum sa CERTIFIC ca tot ce este scris in carte nu este o fictiune. Iar identitatea religioasa a cuiva nu ma intereseaza decat in masura in care aceasta identitate duce spre lumina, duce spre iertare, spre taria de a merge mai departe nu prin a cauta vinovati, nu prin a condamna, nu prin a impune!
Cu aceeasi stima dintotdeauna,
Adina SperantaGerra, ţi-am dedicat un poem şi... avocatul domniei voastre... Rolea, m-a înjosit ca poet în faţa slovei tale, ba mai mult că... sunt mâncat... Gerra este o forţă verde, vie, ai grijă – prefer scandalul în toată splendoarea lui; a mai zis aceast avocat în apărarea ta, ca şi cum... rugăciunea din poem, ar fi o jignire, nu un ajutor spiritual? Şi atunci, cum să scapi de cel rău, cum? Colac peste pupăză, Gerra îmi spune că, este o învingătoare... s-a văzut deja mântuită, salvată? Cu nici un chip nu veţi întra în Împărăţia lui Dumnezeu, ne spune Domnul. Doreşti bogăţie, doreşti bani din cărţile vândute? Sincer să-ţi spun, este posibil să fi scris mai mult o... ficţiune căci, multe auzim şi vedem pe la televizor. Dacă aveai curaj, detaliai... numele poliţistului; localitate... adresă; chiar şi numele tău real căci... Gerra... aşa vă este numele... american, englez... sau cum? Da, şi eu pot gândi un roman în care, să fie vândut în cât mai multe exemplare posibile, mă dau eu... drept... personajul principal, cuceresc inimile miloase ale cunoscuţilor şi nu numai şi... trăiesc bine mersi... într-o lume în care alţii... fie ei şi profesori universitari sau poeţi vestiţi; dau faliment... nu-şi vând cărţile, rămân prăpădiţi? Ca fapt divers, am trecut şi eu prin chinuri de tot felul dar, nu am făcut din aceste chinuri o sursă sigură de câştig. Apoi, se pare că, ascundeţi identitatea religioasă. Ori, ortodox fiind, cum mă pot suporta la infinit cei din alte confesiuni religioase, cum? Şi să nu-mi spuneţi faptul că, nu sunt o mulţime din aceştia pe acest sait. Ba mai mult, datorită lor, administratorul altor saituri a luat hotărârea de a-mi şterge tot... TOT Gerra căci, aveam predici, poezii superbe care, le-am aşezat mai apoi şi, am tipărit multe... foarte multe volume (cu comentariile respective cu tot). Paul, te sfătuiesc să mergi de urgenţă la un pastor la conciliere, mi-a zis un... confrate căruia nu doresc să-i dezvăluiesc identitatea şi pe acest sait. Apoi... un alt confrate... cunoscut pentru atacul la persoană pe alte saituri, mi-a zis că... bine ţi-a făcut administratorul respectiv... a ştiut el ce face deoarece, nici să comentez, nu mai am voie pe acest sait... Resurse Creştine? Rolea, doreşte să-mi citească nu una ci... toate volumele... de ce? Răspunsul ar fi că, am scris despre ei şi comentariile lor... atacurile lor asupra persoanei mele şi, vor să ştie? Rolea, după decesul meu... atunci, nu acum... ai înţeles?

Mulţumesc. Şi nu uita că te iubesc... indiferent confesiunea (religia este greşit spus) religioasă.
pavalachepaul


Mulțumesc de apreciere qwetry! Dacă scrierile mele ți-au schimbat măcar puțin perspectiva asupra identității tale precum și-a universului interior și exterior, asta este minunat! Cu drag.
Gerra Orivera


Deci e superba cartea draga Gerra! La fel si comentariul de mai jos este absolut fantastic. Am dat share la aceasta pagina deoarece imi doresc ca multi sa te citeasca. Recunosc nu ma pricep la comentat poezii dar va citesc pe toti iar tu Gerra este fantastica!!!
Felicitarile mele
qwerty


Paul - în primul rând îmi cer iertare că răspund atât de târziu mesajelor tale! Le-am citit de mult, dar fiind ocupată cu pregătirea unor cărți ptr. tipar, nu am avut timpul necesar... Mulțumesc pentru poem și pentru sfaturile conținute! Chiar de vin cu întârziere! Tot ce spui tu în poem am făcut de mult (desigur în felul meu) și încă multe pe deasupra! Dacă nu le-aș fi făcut - acum am fi discutat probabil doar la o ședință de spiritism, în caz că ai fi organizat vreodată așa ceva!:)))) Bineînțeles că știu importanța posturilor, am ținut o mulțime de posturi negre (1,3,5,7 zile), am ținut posturi mult mai dure decât cele creștine, sunt lacto-vegetariană de 22 de ani (deci nu mănânc carne de nici un fel, nici pește) --- dar pot să-ți spun cu siguranță că toate acestea sunt egale cu zero dacă nu duci procesul mai departe în plan spiritual, nu bagi buldozerul, dacă nu dărâmi coloanele unor principii de viață nu tocmai conforme parametrilor luminii. Eu una nu sunt adepta unui dogmatism pe care tu se pare că-l adori, nu cred că păcătuim ci doar greșim din cauza unor raportări eronate la noi înșine precum și la univers! Deci la harta și relieful geografiei interioare trebuie umblat, schimbat acul de la ”distructiv” la ”constructiv” – esențializând, cred că el asta s-ar reduce parcursul omului! Vorbești de ”iertare”! Evident că-i esențială în evoluția spirituală – dar e o vorbă goală, o noțiune falsă, imposibil de pus în practică – câtă vreme tu nu înțelegi resorturile ascunse ale vieții! Nu ai să poți ierta nimic dacă nu înțelegi întâi. Iar viața nu poate fi înțeleasă dacă nu iubești și nu-i accepți diversitatea coloristică! Așa că eu cred că înainte de a vorbi de orice fel de constrângeri necesare unei discipline spirituale – trebuie să ne scufundăm în iubire! Altfel totul nu este decât o tortură – care este la antipodul esenței creștinismului!
Mulțumesc pentru inițiativa ta de a mă sprijini prin rugăciuni, dar cred că sunt alții mult mai în nevoie cărora le este esențială uriașa energie a rugăciunii altora! Eu Paul sunt o învingătoare, chiar dacă mai am dureri și probleme, ele sunt nimic față de cele învinse! Și de altfel am scris cartea nu ca să mă vait de problemele mele, ci ca să arăt ce potențe uriașe are omul de a înfrunta orice și de a învinge absolut totul pentru a respira în lumină desăvârșită! Deși nu sunt un creștin practicant în sensul frecventării regulate a bisericii și a ritualurilor ei uneori sufocate de dogmă – cred nestrămutat în iubire și lumină! Și în identitatea divină a omului ca fiu al lui Dumnezeu!
Raportările noastre la viață și la om sunt oarecum diferite! Tu privești omul prin prisma păcatelor și a necesității pocăinței, eu prin prisma potențelor uriașe de a construi un univers de lumină interior! Dar cum toate drumurile duc în vârful muntelui… Așa că nu văd de ce ți-ai șterge un com care reprezintă modul tău de a înțelege lumea! Pe mine nu mă jignește, chiar de unele idei vin în contradicție cu multe din credințele mele! Respect și accept părerea tuturor – dar adopt doar ceea ce se potrivește modului meu de a respira viața! Și nu mă înspăimântă predicția nici unei apocalipse planetare! Câtă vreme fiecare din noi reușește prin iubire și credință să treacă peste apocalipsele personale!
Cu drag!

Gerra Orivera


Admin, te rog, nu pot a şterge să dispară acest comentariu nedorit de mulţi poeţi.

Mulţumesc pentru ajutor şi înţelegere.
pavalachepaulGerra, te-am citit şi eu...
Crezi în Dumnezeu
Dar, să te gândeşti...
Mult, ca să posteşti
Apoi... spovedeşti.

Boala nu-i trupească...
Este SUFLETEASCĂ
Satan, v-a cerut
(Vezi Cartea Iov)
Şi rău v-a făcut.
(Mă refer la tine şi sora ta decedată)
Dar, n-a reuşit...
NU v-a înghiţit.
(Sufletul, nu pe voi)
Totuşi, fii atentă
Şi foarte... prudentă
Cu cei care zic
Te mint şi-ţi explic
Că mi te-ai iubi
Şi bine ar fi
Dacă... ai muri?

NU te sinucide-
Dumnezeu decide
Când vei înceta
Şi vei deceda:
Dumnezeu e viaţă
Te ştie, învaţă
Cum să te fereşti
Şi cum să posteşti
Apoi... spovedeşti.

Când pâine-ai mâncat
Te-ai mai vindecat...
Oare, n-ai citit...
Cel ce a postit-
Pâine, a mâncat
Şi s-a vindecat?
(Vezi, înmulţirea pâinilor)

Nimeni n-a murit
Dacă a postit-
Carne n-a mâncat
Zilnic, s-a rugat.

Prin post, rugăciune
Hristos... Domnul, spune
De demon... scăpăm
Şi ne vindecăm.

Cred că te-ai convins
Parţial... învins
Dar, nu te lăsa
A nu te ruga
Şi a nu posti
Apoi... spovedi.

Poate că nu ştim
Să ne spovedim
Sau poate credem...
"Pocăiţi"... suntem?

NU răul vă vreau
Explicaţii dau...
Pentru că, NU ştim
Să ne spovedim.

Pentru spovedit,
Trebuie postit...
Nu o zi pe lună
Ci... o SĂPTĂMÂNĂ:

Ştiu, că fi-va greu-
Te gândeşti mereu
Şi fără să vrei
Carne-n gură... iei?

Am postit şi ştiu
Vă iubesc, vă scriu
Demonul doreşte
Metode găseşte
Să NU poţi posti
Apoi... spovedi.

Şi eu m-am luptat
Afară l-am dat
Şi... a revenit
M-a ademenit
Tremuram de frig-
Îmi venea să strig:
Mămă, unde-mi eşti,
Spune-mi... mă iubeşti?

Mama... decedată
Mi-a răspuns deodată
Şi, m-a ajutat
De demon... scăpat?

Nicidecum, mai vine
Să intre în mine
Dar, des... spovedesc
Mă rog şi postesc.

Când ai decedat
Atunci... ai scăpat
Aşadar, credinţa
Vindecă fiinţa
Să rabzi... suferinţă
Să rabzi... NEPUTINŢĂ.

Practic, sora ta
Te va ajuta
Şi te-a ajutat
De te-ai vindecat.

Lupta cu satan
Este pentru BAN-
Banii, ispitesc
Şi te-nnebunesc.

Mulţumesc.
Şi nu uita că te iubesc!

PS.

De fapt, boala ta, este boala sorei tale care, ca spirit, a continuat şi va continua lupta aceasta dintre bine şi rău. Bănuiesc că, tatăl tău având un demon foarte puternic, îmediat după decesul acestuia, demonul său, care de regulă este compus din alţi... 7 ori 7 demoni mai mici, şi-a făcut prezenţa în jurul trupului tău, cu dorinţa de a intra şi locui în tine până la deces când... eşti pierdută pentru totdeauna... despărţită pe veci de la faţa lui Dumnezeu. Că, ai suferit atât, se datorează spiritului sorei tale aflată în ceruri la Dumnezeu şi care se roagă cu lacrimi Domnului Hristos să te ajute şi, te doreşte şi pe tine salvată... SUFLETEŞTE nu trupeşte. Deci, dacă sufletul tău este curat, şi trupul tău va fi... VINDECAT. Iartă-i te rog pe toţi cei ce au dorit bani şi avere... nemuncită, apoi... nu-i blestema să moară ci... INVERS... binecuvântează-i la preot (dacă nu ştii... pe o hârtiuţă scrii... pe cei vii... numele mamei, al prietenului, al... altora şi... la morţi... numele mic al tatălui... ţi se pare absurd?) care, se va ruga şi pentru sufletele lor neştiutoare căci, NU ştiu ce fac deci, nu văd... sunt orbiţi de banii şi plăcerile lumeşti existente în arealul nostru.

Mai revin, da?
pavalachepaul


Dragul meu Monte, dacă ți-a schimbat măcar un pic viziunea despre lume și tine în raport cu miracolul existenței - eu nu pot decât să mă bucur! Cu drag.
Gerra Orivera


Un bun prieten m-a indrumat sa poposesc aici, nu stiam ce voi gasi, m-ai tulburat profund... Te felcit pentru tot
Monte


Dragul meu Andrei, respirând în dualitate e normal să percepem totul dual, dar adevărata esență a trecerii noastre pe aici o extragem doar trecând dincolo de dualitate, sondând în infinitul a ceea ce suntem cu adevărat! Toate a dualității sunt doar porți prin care să intrăm în esența UNICULUI ce suntem a toată manifestarea! Cine-s eu? Tot ce răstoarnă universul în mine și viază! Ești doar ce vibrezi în oglinzile multicolore ale sufletului tău! În final, pe tine te vei întâlni în spatele tuturor atingerilor, lumina ce ești și devii în strălucirea lumii!
Cu drag te îmbrățișez, Andrei!
Gerra Orivera


Dragă Alex, dacă ți-a confirmat cartea mea sau ți-a schimbat niște percepții a ceea ce ESTE cu adevărat OMUL și ce puteri urieșești are, eu mă simt onorată!
Cu drag!
Gerra Orivera


Minunata carte am sa o recomand cu placere.

Mii de multumiri Gerra Orivera
alex marian


Gerra, vreau sa-ti las si aici un semn ca am citit pe nerasuflate cartea, dupa ce am inceput s-o citesc voiniceste, insa intre timp m-am molesit, pentru ca nu este usor nici sa citesti asemenea intamplari - nu vreau sa ma gandesc cum e sa le traiesti... Cred ca dintr-un instinct de conservare, am preferat sa mai ies la suprafata si sa iau o gura de aer, inainte sa ma scufund in adancurile oceanului tau de durere.

Dar nu-mi pare rau ca in final am facut-o pana la capat, pentru ca am putut desprinde concluzii general valabile extrase de o minte deosebit de lucida, dublata de un suflet de o noblete rara, cu privire la modul adecvat de raportare la Dumnezeu, la cei din jur si la tine insuti, cu privire la ce inseamna adevarata intelegere a dragostei, asa cum trebuie ea primita de la Pronia divina si cum trebuie ea reflectata in emanatiile sufletului catre oameni.

Iti multumesc nespus de mult pentru ca tu nici nu stiai ca suferind, aduceai lumina altora prin ceea ce urma sa scoti de sub tipar!
andreionthepoetry


Mă bucur Virgil că am putut fi instrumentul prin care te-ai întâlnit cu tine însăţi! Mulţumesc Proniei că ţi-a dat deschiderea să- ţi accepţi infinitul fiinţei! Vremurile acestea au nevoie de oameni treji, puternici, care-şi acceptă identitatea! Cu drag.
Gerra Orivera


Această carte ne-a schimbat percepţia asupra vieţii.
Am început să o citesc la recomandarea soţiei care îmi menţionase că merită. Şi a meritat. Îţi multumesc.
virgil.penescu


Andrei P. mă bucur că simți cartea ca pe-o forță 9G, asta înseamnă că lucrează cu putere să reașeze faliile tectonice ale spiritului tău! Tot ce vine în atingere cu noi va avea influență mai mare sau mai mică asupra noastră funcție de deschiderea și voința noastră! Dacă noi suntem în armură - nimic nu ne va răni, dar nici nu ne îmbrățișa și nu vom cunoaște beatitudinea! Noi alegem, Andrei, alchimizatori fiind putem transforma fierul în aur! Potențial - putem fi orice! Ce alegem să fim - ne dă măsura a ceea ce suntem! Cu drag.
Gerra Orivera


Mă bucur că ți-a plăcut (înțeleg și că ți-a folosit) Viorica! Cu drag.
Gerra Orivera


Am terminat de citit!

Este... minunata... imi pare bine ca te-am intalnit aici Gerra,
viorica


Draga mea Gerra, si eu am reusit ieri sa ma cufund mai bine in citirea cartii... Inca mai am mult de citit, am ajuns la capitolul 6. Este sfasietor... Viata bate, intr-adevar, filmul... Nici nu ai idee cat de mult te admir pentru taria fiintei tale, pentru cum ai razbatut prin tot focul, ramanand (sau devenind) lucida si mai avand si forta sa transmiti invataturile din propria experienta si altora! Asta este, dupa mine, superlativul fiintarii!

Imi este, intr-o oarecare masura, rusine, acum, cand stiu mai concret prin ce ai trecut, de faptul ca am stat fata in fata cu tine la discutia despre lacrimile in rugaciune! Este limpede ca nu pot sa dau eu lectii despre asa ceva - nici despre lacrimi nu stiu prea multe (nu am avut nefericitele prilejuri pana acum si-i multumesc lui Dumnezeu), nici macar despre rugaciune nu stiu atat cat sa elaborez sau sa sustin vreo teorie; totul se reduce numai la intuitia mea si la foarte putina cultura in domeniu.

Cartea ta este o carte extraordinara, cu o forta echivalenta cu un 9G al sufletului. Tu esti extraordinara si ma bucur nespus de mult ca pot importa fara durere directa experienta ta, pentru a invata din ea! Dar tot doare... Doare mult sa stiu ca sunt oameni care trebuie sa treaca prin asa ceva.

Cred ca tu a trebuit sa suferi atat pentru a ajunge sa impartasesti celorlalti bucuriile dobandite in lupta cu suferinta aceasta. Probabil ca asta este misiunea ta. Drept pentru care ii multumesc inca odata lui Dumnezeu ca te-am intalnit! Sa te ajute Dumnezeu!

Revin.
andreionthepoetry


Cu drag, Danab! Sper că te-a învățat ceva mai mult despre tine!
Gerra Orivera


Pentru ca am promis ca voi reveni cu comentariu,doresc sa-ti multumesc pentru posibilitatea lecturarii acestei carti ... (am terminat-o de citit!)

o seara frumoasa!
danab


Danab, părerea mea este că nu prea contează ce ți se ”întâmplă” (chiar de e cea mai mare tragedie din lume, sau comedie) ci contează cu adevărat doar dacă AI ÎNVĂȚAT ceva din acel !eveniment! sau nu! Că dacă te lovește trenul și tu te scoli și pleci mai departe ca și când nu s-a întâmplat nimic, nu se schimbă nimic în tine, atunci degeaba totul! Deci suferințele.....
În ceea ce mă privește, nu consider că sunt de compătimit! Tot ce am descoperit dincolo de orice ”întâmplare” a fost o minune! Am fost și sunt binecuvântată!
Cu drag!
Gerra Orivera


Doamne....Gerra...ce mi-a fost dat sa citesc!
am ajuns doar la capitolul 2...azi am inceput-o...si continui cu cititul..voi mai reveni cu comentarii...
"maestrii in demolari"... pare incredibil..ca un parinte sa se poarte asa cu propiul lui copil...dar stiu ca lumea e rea...nu mai e dragoste fireasca...dar sa-ti abuzezi copilul in asa hal....?
Ce viata! cand copii de varsta ta,se bucurau de dragostea si ocrotirea celui ce i-a dat viata...se bucurau de jocurile copilariei...dintr-odata...acea prapastie....imi plange inima pentru tine,Gerra! Dumnezeu sa te binecuvinteze...doar EL..a fost de partea ta si te-a iubit...si inca te iubeste...si daca nu ai avut parte de bucuria si dragostea si mangaierea unui tata adevarat....STIU...Dumnezeu,a dorit ca dupa toate suferintele indurate,tu sa stii ca ai in cer un Tata adevarat care vegheaza la viata ta...
multumesc frumos si eu,pentru posibilitatea descarcarii acestei carti...corect ar fi fost sa o cumparam...DAR...bunatatea si-a spus din nou,cuvantul!
multumim!
danab


Cu mare drag, Mirela! Să-ți fie de folos - atunci când cineva îți va spune că nu poți fi orice îți dorești sau vrei, sau ceva va încerca să te spulbere! Cu drag
Gerra Orivera


Iti multumesc Gerra pentru posibilitatea de a citi cartea ta online!
mirela


.....tot îi bine!:))) Continuă...............
Gerra Orivera


Am inceput sa o rasfoiesc si e... WOW!
raluca


Cu drag, Sebastian!
Gerra Orivera


Multam Gerra!
sebastian


Cu drag pentru voi toți!
Gerra Orivera


Multumesc Gerra. Am sa revin cu drag atat la postarile tale cat si la aceasta carte.

Admiratie si stima
mitica


Dragă Andrei, oricând dorești! Doar de aceea mi s-a acordat grația unei noi vieți! Ca să dau MĂRTURIE! Deci, sunt aici.... Cu drag.
Gerra Orivera


Gerra, am descarcat si eu cartea ta, voi reveni dupa ce o voi citi. Sau, poate, daca voi simti nevoia, si pe parcurs... Iti multumesc din suflet pentru maretia inimii tale!
andreionthepoetry