13 Octombrie rece-Icarii Timpului - Ana Podaru

13 Octombrie rece-Icarii TimpuluiCÂTEVA CUVINTE DE PE PATUL DE SPITAL DESPRE O CARTE CONSOLATOARE A POETEI ANA PODARU

În revista Banchetul(anul I, nr. 1-2-3, 2016, p. 86), la rubrica Translaţiuni, unde o publicam pe poeta Ana Podaru cu un grupaj de poezii, în română-engleză, Fluturi în infern / Butterflies in Inferno, scriam spre informare, dorind ca mai târziu şi pe îndelete să mă aplec, din unghi psihanalitic, asupra trăirilor, ce mi s-au părut ridicându-se din mari adâncimi, în creaţia sa:
„Ana Podaru s-a născut la 27 oct. 1974, în localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. –‚Copilăria la sat – mărturiseşte ea – sădeşte în viitorul adult imaginea frumosului, imaginea libertăţii. Mirosul câmpului şi joaca desculţă în ploaie mi-au rămas întipărite în minte. Şcoala românească mi-a deschis sufletul către poezie. Poeziile lui George Bacovia atârnând ca plumbul în adâncul fântânii inimii mele, Eminescu şi Adrian Păunescu presărând undeva în cotloanele sufletului o sămânţă roditoare mai târziu.’ Mama îi dăruieşte ‚comoara cea mai de preţ a sufletului, bunătatea’, iar dascălii de la Liceul Vasile Alecsandri din Bacău, îi asigură temelia. Căsătorindu-se şi ajungând la Vulcan, urmează cursurile sanitare la Petroşani, aşa cum spune, din ‚dragoste pentru oameni’ şi din ‚empatie şi înţelegere a suferinţei umane, profesia de asistent medical fiind o
ANA PODARU
6
meserie vocaţională pe care,, o profesează ‚cu dăruire şi pasiune’’. Ana Podaru debutează editorial cu volumul de versuri Firimituri de fericire la Editura Inspirescu, Colecţia Poeţii Secolului XXI, Satu Mare, 2014. Cartea este lansată la Primăria Vulcan, la 27 octombrie, organizator fiind Consiliul local cu sprijinul viceprimarului Cristian Merişanu, cartea intrând în custodia Bibliotecii Şansa din localitate. Ana Podaru apare și în proiectul Silviei Urlih- scriitor- în Antologia ,, Iubire, dincolo de vis’’, alături de alți scriitori contemporani-2014- EdituraStudIS.
Imediat, în 2015, Editura Inspirescu îi publică volumul Fluturi în infern / Butterflies in Inferno, ediţie bilingvă română-engleză (traducere: Lucia Ştefanovici, Eva Halus şi Rudolf Neumaier). Ana Podaru, asistent medical într-un spital din apropierea Londrei, reuşeşte o dublă lansare a celor doua volume în capitala britanică: la Wembley Library Brent – Londra, în 5 dec. 2015, iar după o lună volumele fiind prezente în aproape toate librăriile din Londra, fiind prezentată cu sprijinul My Romania Community şi respectiv Romanians love boocks sub îngrijirea Adinei Maglan. Poeziile sale încântă publicul. Aici volumul său de versuri, Fluturi în infern / Butterflies, stă pe standuri alături de cărţile lui Creangă sau Slavici. Poezii ale sale se află pe reţelele de socializare, facebook, solicitate de cititori, în diferite grupuri literare, reviste şi publicaţii online, sau pot fi găsite pe Youtube, în recitalul Nataliei Pintea, unele dintre ele devenite cântec, Plouă în suflet, cantautor Florin Ţuţuianu.”
Dumitru VELEA

Detalii:
Autor: Ana Podaru
Preţ: 20
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: ananursa
Oraş: Haywards Heath

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.