Spirit bacovian

Autor:Vizireanu Daniela


Adăugat de: danielavizireanu

vineri, 21 aprilie 2017

Cu dureri amare ascunse-n cărți,
Frământat de gânduri de plumb,
Așteptam în a nopții ascunzătoare
Marea Alinare.
Tânjeam,
în lumi țesute de singurătate.
Voiam să dorm pe pământul funerar,
cu flori la cap și veștmânt funerar.
Imploram zeii,
Dar cred ca ei m-au lăsat pe veci aici,
Cu al meu suflet blestemat.


vezi mai multe poezii de: danielavizireanu


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Viaţă
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Sunt profund recunoscătoare!
danielavizireanu (autor)
luni, 21 august 2017Daniela > cu mare placere, iti impartasesc aceste cunostinte; stiu ca iti vor fi de folos, la timpul cuvenit. Iti marturisesc faptul ca de felul meu, nu prea dau indicatii, cuiva - insa oriunde am zarit licarul acela al originalitatii, sau circumstante in care persoana ar fi avut o afinitate aparte, am cautat sa sprijin, macar cu un gand bun (in afara situatiilor in care fie am omis intentionat, asteptand sa vad un anume progres, daca se petrece, constituind premisa dupa care sa ma pot ghida intr-a putea interveni, fie, dupa caz, atunci cand desi capacitatea creatoare a persoanei prezinta o activare a unor centri specifici, insa nivelul informational nu ar fi fost dorit, sau poate chiar n-ar fi avut volumul necesar intr-a primi/recepta acea informatie sistematizata).
Cred - si trag totodata speranta ca atunci cand vei descoperi Ritmicitatea, o sa ai propriile concluzii asupra vechilor scrieri, intr-un proces comparativ cu cele noi, dar mai mult, vei avea un stil mai bine definit si care sa-ti incununeze creatia.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
luni, 21 august 2017Th3Mirr0r
Foarte bine punctate și argumentate ideile tale! Mi le voi aminti în viitoarele mele scrieri. Îți mulțumesc încă o dată pentru îndrumările tale, foarte frumos exprimate în mesajele de mai jos.
danielavizireanu (autor)
luni, 21 august 2017Daniela > prefer apelativele "tu"/"bai"/"mai" - dar ma pot ralia si la "dvs", indirect simtindu-ma dator aceleiasi formule de adresare.
Bine veti face, sa va acomodati cu notiunea de ritm. Atunci cand comunicam, in special verbal, nu realizam aceasta curgere a cuvintelor, insa exprimam mai bine ceea ce gandim sau simtim, prin velocitatea rostirii, prin pauzele dintre cuvinte, prin tonalitatea enuntata dintre ansamblul silabic; inca, uneori, pentru a da forta celor rostite, vom mai si gesticula. Toate aceste miscari, dezvolta amplitudinea vibratiei, comunicarea fiind un transfer acustic, vibrant, energetic, informational. De aceea, lingvistic, asupra formei scrierii, in exprimarea trairilor, gandurilor, sentimentelor, ajunge la un acelasi numitor comun precum si in comunicarea verbala. Acesta este primul pas, in Ritmicitate. Priviti in jurul dvs. si observati ca totul, in natura, urmeaza aceasta. O curgere a firescului, a naturaletii. Daca am scrie versuri fara punct intre ele, sau virgula, ori alte semne de punctuatie, ar fi ca si cum le-am rosti in continuu - insa, capacitatea pulmonara nu ne-ar permite un tiraj mai mare de 10 secunde (poate), vorbind de succesiunea literelor pe expiratie, ramanand fara aer - si in plus, nu am mai putea imprima expresivitatea. Acesta este un prim pas, cu care dvs. trebuie sa va obisnuiti. O respiratie a versului. Sa se distinga momentele in care urca si coboara, in care informatia se comprima sau este in expansiune, in care elementele rigide se impletesc supletii, si tot asa. Fiindca, precum am subliniat, simbolismul, il captati, chiar bine, in unele momente - iar deprinderea cu o Ritmicitate, inclusiv aducerea acesteia in prim plan, indiferent de versul abordat, alb sau liber, va intari creatia dvs.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
luni, 21 august 2017Th3Mirr0r vă mulțumesc mult!
voi ține cont de sfaturile binevoitoare!
danielavizireanu (autor)
duminică, 20 august 2017Daniela > din urma parcurgerii acestei diversitati de nuante, urmand scrierile tale, doresc sa subliniez faptul ca ai momente in care captezi forta simbolismului, chiar bine; stiind ca poti mai mult, vreau ca de-a lungul vremii, sa incerci a imprima o ritmicitate, asupra scrierilor, astfel incat sa comprimi informatia, totodata permitandu-i si expansiunea necesara.

Th3Mirr0r
th3mirr0r
duminică, 20 august 2017vise frumoase in carti,
plumb!
degete plimbate pe harti,
Plumb.
Hopa'Mitica,
plumb!!!
...se ridica!
:)
narcispurice
luni, 01 mai 2017