Doamne, eu ţes pânza - Kabir

Doamne, eu ţes pânza Numelui Tău
Munca zadarnică
De a ţese pentru lume
A ajuns la capăt
Am atins
Strălucitoarea stare de beatitudine
Liber de spaimă, liber de durere
Sunt ţesătorul Numelui Tău, Doamne
Eu ţes şi culeg rodul legăturii mele lăuntrice cu Tine.
Sunt ţesătorul Numelui Tău.


(Poeme – XI)

Traducere Stela Tinney
(Din vol. "Ţes pânza Numelui Tău – Cânturi")

Adăugat de: Gerra Orivera

vezi mai multe poezii de: KabirDistribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Si eu iti multumesc pentru acest minunat autor.
"Ma uit la tine. Tu la el."
Banu.Mircea
miercuri, 02 martie 2016Îți mulțumesc Mircea! Evident că și eu o știam, dar e bine că ai postat-o aici spre știința tuturor celor interesați de lumină! Parafrazând un mare poet care a spus acel fabulos ”poetic locuiește omul” am putea spune fără să greșim ”floral locuiește omul” - asta valabil pentru cei ce-și îngrijesc grădina ce suntem! Conștienți de natura lor adevărată!
Și Kabir, deși aproape necunoscut nouă, nu e cu nimic mai prejos lui Rumi (cu care mi se pare mie că are asemănări de formă), Khayyam, sau Havez! Face parte din aceeași grupare a aleșilor, iluminați ce nu știu locui decât lumina!
Îți mulțumesc și eu că l-ai primit în inima ta!
Cu drag
Gerra Orivera
marți, 01 martie 2016Multumesc Gerra Orivera pentru aducerea in prim plan a acestui mare poem. Vreau sa las aici daca nu deranjez o mica legenda despre Kabir:

"O frumoasa legenda povesteste ca dupa moartea lui, ucenicii lui musulmani si cei hindusi isi disputau corpul lui neinsufletit, pe care musulmanii doreau sa l ingroape, iar hindusii sa l arda. Pe cand se sfadeau intre ei, Kabir le a aparut inainte si le a spus sa ridice giulgiul care acoperea mortul si sa se uite dedesubt. Zis si facut: numai ca in locul cadavrului, dadura de un morman de flori. Musulmanii au ingropat jumatatea lor in Maghar, iar hindusii au dus cealalta jumatate in orasul sfant al Benaresului pentru a fi arsa - o concluzie potrivita pentru o viata care a dat parfum celor mai frumoase doctrine ale celor doua mari traditii."
Banu.Mircea
marți, 01 martie 2016