Traduceri din română (de la poeți români) în alte limbi

A apărut rubrica Adaugă o poezie tradusă a unui poet român. V-aș propune ca la alegerea limbii în care se poate traduce numai de la poeți români (deci din limba română), să apară pe lângă limbile enumerate în fereastră și limba maghiară (dacă tot apari limbi, ca portugheza sau suedeza). Propun asta, având în vedere, că am zeci de poezii frumoase traduse de la poeți români în maghiară și în România încă trăiesc aproape un milion și jumătate de maghiari, printre care mulți elevi, care au probleme la examenele de limba și literatura română. Tocmai de asta am tradus multe poezii, ca să înțeleagă bine, mai întâi, în limba lor maternă esența poeziei, poate așa prind curaj și gust pentru poezia românească și poeții români.
Cu stimă,
Csata Ernő


haver,
duminică, 19 aprilie 2020


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Bună ziua!
Mai am o observație și o propunere.
1. Observație: la rubrica Poezii traduse (de la poeți români în alte limbi), dacă șterg o poezie, din numărul total nu se scade, așa apari la unii autori, de ex. 8 poezii, dar sunt doar 5 (ex. la Dinescu Mircea, la Mircea Cărtărescu apari 6 și sunt doar 3, etc.).
2. Propunere: dacă se poate, puneți și o funcție de editare (pe lângă afișare și ștergere), pentru a putea corecta eventuale greșeli, pe care le observăm ulterior, recitind traducerea după afișare. Acuma, dacă descopăr o greșeală la citire, trebuie să șterg poezia, s-o corectez greșeala și să repun din nou traducerea.
Cu stimă,
Csata Ernő
haver (autor)
joi, 23 aprilie 2020@ Csata Ernő

Eroarea a fost remediată.

Cu stimă,
admin
marţi, 21 aprilie 2020Bună ziua!
Precizare: apăsând pe next apare următorul text: HTTP Error 404 - page or file could not be found.
Din cauza erorii 404 pagine nu funcționează. Sper, că n-au dispărut traducerile, care ar trebui să fie pe cealaltă pagină, dar care este inaccesibilă.
Cu stimă,
Csata Ernő
haver (autor)
marţi, 21 aprilie 2020Bună ziua!
V-aș ruga să verificați la rubrica Poezii traduse (din română în alte limbi), de ce nu merge funcția: înainte și înapoi.
Cu stimă,
Csata Ernő
haver (autor)
marţi, 21 aprilie 2020Vă mulțumim.
Cu stimă,
Csata Ernő
haver (autor)
luni, 20 aprilie 2020@Csata Ernő

Vă mulţumesc pentru sugestie, limba maghiară a fost adăugată în secţiunea de traduceri.

Cu stimă,
admin
luni, 20 aprilie 2020