Culmea tristeții este pierderea vieții * In Memoriam Doru Dinu Glăvan - maria.filipoiu

CULMEA TRISTEȚII ESTE PIERDEREA VIEȚII
* In Memoriam - Doru Dinu Glăvan

„Timpul trece prea încet pentru cel care așteaptă și prea repede pentru cel temător. El este prea lung pentru cel îndurerat și prea scurt pentru cel fericit. Dar pentru cel care iubește, timpul devine nesfârșit!” ― Henry Van Dyke

*Călătoria prin timp a oricărui pământean începe la nașterea lui, când viața îi aprinde candela în ochii, și se încheie la moarte, când spiritul acesteia stinge stinge lumina vieții! - Maria Filipoiu

„Dacă vrei să dobândești puterea de a suporta viața, fii gata să accepți moartea.” - Sigismund Freud

Jurnalistul Doru Dinu Glăvan - președinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România - a pierit pe frontul pandemiei COVID-19, Avea vârsta de 75 de ani și s-a stins din viața în orașul său natal - Reșița - în urma unor complicații generate de Coronavirusul SARS-Cov2, potrivit unui comunicat al UZPR transmis duminică 31 octombrie 2021.
Doru Dinu Glăvan se îmbolnăvise de Covid-19 şi ţinuse să meargă în oraşul său natal, Reşiţa, pentru a se interna în spital - simţindu-se mai în siguranţă în mediul unde s-a la sat în presă. Suferința gra și complicațiile survenite după infectarea cu virusul ucigaș, rganismul său a cedat însă în faţa bolii.
Ca președinte al UZPR, Doru Dinu Glăvan era la al treilea mandat, pentru care a obținut statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică”.
A început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani a devenit colaborator în presa locală. De la vârsta de 19 ani(1965)a fost corespondent al ziarului „Sportul popular” - „Gazeta sporturilor” de mai târziu. La scurt timp a fost angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă.
„Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo, transmise în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia”. (potrivit Agerpres)
În 1995, la Reşiţa, a înființat „ Fundaţia Radio Caraş-Severin”, iar după un an, la 8 august 1996, la inițiativa lui s-a auzit pentru prima dată, Radio România Reşiţa, cu statutul oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune, când emite pentru prima dată în eter. În decurs de câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audienţă, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.
Fiica jurnalistului, Oana Maria Cenan Glăvan, a postat pe Facebook următorul mesaj: „Astăzi Dumnezeu a decis ca tatăl meu să plece în lumea celor drepţi. Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, cu respectarea normelor în vigoare, corpul neînsufleţit va fi depus mâine, 01.11.2021, în jurul orei 13, la capela cimitirului nr. 7 din Reşiţa. Marţi, 02.11.2021, în jurul orelor prânzului, va fi înmormântat la cimitirul Iosefin din Calea Şagului, Timişoara.“ (sursa: Știrile Bihor)

*Să nu te rătăcești de cei pe care ii iubești în timpul vieții, lasă o fărâmă de suflet fiecăruia și te vor însoți pe calea eternității, uniți în spirit. - Maria Filipoiu

Cei morţi continuă să trăiască şi pe pământ, în amintirea celor vii, prin faptele lor bune.“ - Traian Dorz

*Oamenii dăinuie în conștiința publică și după trecerea lor în neființă, atâta timp cât nu sunt uitați. - Maria Filipoiu

„Căci moarte nu există, și ce numești tu moarte, E-o viață altfel scrisă în sfânta firii carte.” - Mihai Eminescu

Drum lin spre astre, în pace și lumină, Doru Dinu Glăvan!
Un pios omagiu și condoleanțe familiei îndoliate!

Maria FILIPOIU / UZPR
București- România


Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.