2015

Autor:STOMFF ANDREI AUREL


Adăugat de: stomff

vineri, 07 august 2015

2015

Mă doare istoria şi privesc uluit
Cum rabdă poporul păgânii români
Ce stau în palate şi au pentru câini
Mai multă mâncare decât mulţi copii.
Tu Decebal oare de noi nu mai ştii?
Nu poţi de prin ceruri, de unde priveşti
Să smulgi somnolenţa, sa recucereşti
În sufletul nostru un loc de exemplu?
Mă crede, nu vreau să ridic azi un templu
Ci doar să arăt AND-ul străbun.
Când stă sub călcâi un român nu-i român,
Când rabdă-mpilari parcă nu-i neamul meu.
O, Doamne, îmi e greu să privesc, tare greu!
De ce ne laşi Doamne sub talpă mereu?
De-atâtea milenii povara e grea!
Când ai o istorie cât timpul de veche,
Când plaiul acesta e fără pereche
De ce laşi ca hulpavi călăi să se-adape
Cu sânge de trac şi-i laşi să şi scape
Fugind pe-o minciună cu ochii legaţi?
Întoarce-te Doamne, acesta-i poporul
De unde o lume îşi trage izvorul.
Ramas-am doar laşi şi creduli şi blazaţi?
Mă-ncercana vremea şi somnul mi-e rar,
Şi apa ce-o sorb e de-un rânced amar!
De ce ne dai Doamne asemenea chin?
Trăim pe pământ atât de puţin!
Adu-ne-napoi regii vremilor trace,
Întoarce-ţi tu Doamne privirea încoace
Şi-nvie statuile, câte-au rămas!
Poporul acesta nu-i popor de pripas!
Nu poate sfârşi într-un mod ruşinos
Poporul român, un popor prea frumos
Să doarma-n pădure într-o raclă de sticlă!
Îndură-te Doamne, la viaţă ridică
Opinca de rând şi un crai dat de ea.
Îndură-te Doamne de PATRIA MEA! (2015)


vezi mai multe poezii de: stomff


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Patrie
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:






Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.



Comentarii:

Dragă Mirimirela, şi eu am scris un comentariu asemănător cu... ce spune "stomff". Mulţumesc pentru că, m-am abătut de la tema poeziei. Mulţumesc... admin.

Mulţumesc.
pavalachepaul
luni, 10 august 2015



Multumesc mult domnule Aurel , si fie ca Dumnezeu sa isi intoarca privirea si spre noi si sa ne aduca inapoi maretia unor vremuri prea devreme uitate.

Draga mea Mirimirela , poate Platoul Bucegilor sa fie un punct de maxima energie spirituala si pura in acelasi timp. Am batut multa vreme cararile Bucegilor in special dar nu numai. Muntii mi-au fost adapostul dorit unde am gasit caldura in toiul iernii si racoare in toiul verii. Mi-e dor de sutele d sfarsituri de saptamana in care calcam pe spinarea muntelui respecatndu-l pentru tot ce imi dadea si cred ca imi da in continuare chiar daca merg mai rar sa il vad. Iti multumesc pentru amintirea trezita atat de frums , cu cuvinte calde.
stomff (autor)
luni, 10 august 2015



Se spune că țara noastră este grădina Maicii Domnului. Că va fi "foc"de jur-imprejurul ei, dar de țara noastră nu se va atinge pârjolul. Păi ce nevoie am avea de focul din afară ? Nu facem noi vâlvătăi în fiecare loc, la fiecare pas ? Și totuși. ..când calc pe "platoul"Bucegilor mă simt LIBERĂ, ELIBERATĂ !!! Și atunci, știu : Dumnezeu nu ne va lăsa ! Dar avem nevoie să trecem prin toate astea, avem nevoie de multă smerenie, avem nevoie să înțelegem și să ne învățăm "lecția". Și abia apoi vom putea spune, ca Sf. Constantin, "ÎN ACEST SEMN AM ÎNVINS !"
Minunată această poezie, minunat îndemn, minunate comentarii !
Cu drag,
mirimirela
duminică, 09 august 2015



Adu-ne-napoi regii vremilor trace,
Întoarce-ţi tu Doamne privirea încoace

Superb acest pasaj, mulțumesc,
Cu stimă
ALapis
duminică, 09 august 2015



Multumesc mult Andrei!
stomff (autor)
duminică, 09 august 2015



Am reciti si este inca si mai frumos ca prima data! Mnunat!
andreionthepoetry
sâmbătă, 08 august 2015



Mă aşteptam să nu apară comentariul - cine-a tras în noi... în decebrie... 22? Nu vom afla niciodată dacă... ne temem de moartea trupească... de satan.

Atât... măcar atât să apară...

Mulţumesc.
pavalachepaul
sâmbătă, 08 august 2015



superb.. !
ioana
sâmbătă, 08 august 2015



Multumesc domnule Duverna pentru aprecieri si va asigur asupra faptului ca eu cred ca numai Divinitatea tine in mana destinele noastre. Dar nu ne poate imprumuta mana sa ci trebuie sa ne folosim mintea si mainile noastre.

Draga mea Gerra , nu voi accepta acum , in toamna vietii sa ma las furat de manipulari grosolane care sa ma convinga de superioritatea unor civilizatii certe (egipteana , greaca mai aproape de noi in timp) dar mult ulterioare celei trace. M-am nascut pe pamant romanesc intamplator , din voia Domnului , dar am baut apa acestui pamant si m-am hranit cu graul si verdele naturii carpatice. Am fost invatat sa nu musc niciodata mana ce mi-a dat sa mananc asa incat sunt dator sa iubesc neconditionat si pana la capat acest teritoriu sfant unde am incercat sa devin om. Multumesc pentru lumina ta Gerra!

Draga Andrei , intre noi afinitatile de gandire si simtire s-au cristalizat deja de o vreme si trebuie sa recunosc fara retineri ca sunt fericit pentru ca , fie si virtual, te-am cunoscut. Iti multumesc pentru comentariul foarte adevarat!

Domnule Rolea , sunteti fara indoiala un poetdaruit cu har pentru a infrumuseta aceste plaiuri . Faptul ca va alaturati celor ce simt ceva pentru poporul acesta nu poate decat sa ma bucure si sa imi dea liniste pentru ca dragostea de patrie se transmite inca. Va multumesc priten drag!
stomff (autor)
sâmbătă, 08 august 2015



Dacă suntem aici, suntem prin puterea lui Dumnezeu. El ţine în mâna Sa destinele popoarelor cum şi destinul fiecăruia dinte noi.
Din nou felicitări pentru stilul fluid!
Duverna
sâmbătă, 08 august 2015



Sufletul meu de dacă spune prezent chemării tale, Andrei! Să nu dai voie îndoielii să-ți roadă din suflet, dragul meu! Asta ar însemna să hrănești energetic puterea celor ce ne vor dispăruți din aceste plaiuri magice, de unde se poate pătrunde-n Shambala! Să ai certitudinea că chiar de la suprafață nu pare să se vadă, spiritul tracic vălurește în adâncuri puteri miraculoase!
Felicitări pentru tăietura în stâncă a versurilor tale! În același spirit invoc și eu lumina! Cu drag te-mbrățișez!
Gerra Orivera
sâmbătă, 08 august 2015



Am citit mai intai poezia 1877 si apoi 2015. Formidabila imagine creata de cele doua portrete ale aceluiasi popor, de fiecare data la ananghie, dar in momente diferite ale istoriei!
Iar poeziile acestea nu te lasa sa stai pe scaun citindu-le, sunt deosebit de mobilizatoare! Te felicit pentru mesajul apasat, in care atat de frumos expui durerea unei natii!
andreionthepoetry
vineri, 07 august 2015



mesajul poeziei tale este dureros de profund , Andrei, si inteleg ce este in sufletul tau cand ai scris aceasta poezie...

pentru mine acest mesaj este fundamental si daca ar fii sa punem mana pe arme...as spune prezent...

te apreciez enorm, Andrei, si ai in mine un tovaras de suflerinta pentru tara lui...
ROLEA NICOLAE
vineri, 07 august 2015



Aurel. trebuie să înţelegi situaţia actuală când se duce un război economic nu cu... bombe, avioane, tancuri. Este suficient să plăteşti cu fârf şi îndesat o mână de politicieni care conduc România şi... guvernezi tu... străin care, din umbră, asupreşti poporul respectiv, mai ceva precum cereau turci bir la graniţă. Pe înţeles, este vorba de... datoriile acumulate şi dobânda acestora. Dacă, nu cresc datoriile datorită avântului economic sau Agricultură, se întervine cu produse mai ieftine din import, iar cele autohtone nevândute... duc la faliment, descurajare căci, fără o piaţă de desfacere datorită acestui fel de sabotaj economic, nu-ţi poţi vinde propiile produse... fier, tablă, oţel de calitate şi deci, închizi fabrici, dai oamenilor salarii compensatorii care se vor termina... deci, să nu credeţi voi că... ruşii, nu cunosc această politică şi acest fel de a anihila (şi ei au procedat aidoma în România distrugând... oţelăriile... rafinăriile... Oltchim, etc) şi aduce la colonie alt stat precum... Ucraina. Sunt... da, în stare să intervină armat dar, să fie liberi... săraci şi curaţi. De fapt, Rusia, este o mare putere economică deloc de neglijat. Partea lor slabă este că... sunt beţivani, curvari, leneşi, etc. Românii în schimb, sunt extrem de vrednici şi se pot adapta la condiţiile de sărăcie etremă deoarece, a fost şi încă mai este un teritoriu... o ţară bogată (a fost grânarul Europei cândva) care atrage... "Tătari", "huni"... etc.

Mulţumesc şi sper să apară acest comentariu... mulţi nu pricep de ce o ţară bogată este totuşi... atât de săracă.

Cu drag,
pavalachepaul
vineri, 07 august 2015