UN SINGUR DRAPEL

Autor:andreionthepoetry


Adăugat de: andreionthepoetry

duminică, 18 octombrie 2015

Sunt zvonuri că vin, bat la uşă războaie,
Dar luptele-s fără folos -
Un singur război trebui’ s-avem în inimi:
Pe cel întru Domnul Hristos!

Se cred toţi patrioţi de-şi iubesc patria-mamă,
Pe ceilalţi îi iau de străini -
O singură patrie contează de-a pururi:
Biserica celor creştini!

Zadarnic ridică drapelele proprii
Cât pot ei de sus, tot mai sus -
Un singur drapel va sta dârz pe redute:
Doar Crucea ce-o poartă Iisus!

În van tânjesc oşti după veşnică glorie,
Istoria se schimbă mereu -
O singură oaste adună victorii:
E oastea ce-a strâns Dumnezeu!

Sunt arme ce-aduc nemilos nimicirea
În numele păcii lumeşti -
O singură armă dă viaţă: Iubirea,
Dar nu-i lesne s-o mânuieşti!

Şi mulţi se fac robi proclamând libertatea,
Neştiind c-o exercită prost,
Dar liberă e numai creştinătatea
Sub jugul uşor în Hristos!


vezi mai multe poezii de: andreionthepoetry


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Credinţă
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:






Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.



Comentarii:

Multumesc, Adina! Mi-as dori tare mult ca oamenii sa realizeze adevarata miza a trecerii lor prin lumea aceasta si sa acorde lucrurilor valoarea cuvenita. Respectiv, luptei pentru Hristos, care este cea mai grea lupta (fie ca se duce in exterior, cu altii, fie ca se poarta in interior, chiar cu noi insine), sa-i acorde valoarea suprema, iar oricaror alte conflicte si principii, doar o valoare secundara si demna de aparat numai atunci cand e convergenta cu apararea lui Hristos.

Cu drag!
andreionthepoetry (autor)
miercuri, 21 octombrie 2015



Draga Andrei , te felicit si eu pentru aceasta poezie cu un mesaj minunat care vibreaza in versurile tale !
Cu drag !
Adina Speranta
luni, 19 octombrie 2015



Va multumesc mult tuturor pentru rezonarea cu mesajul meu! Mi-am dorit mult sa fiu capabil de a transmite acest mesaj cat mai penetrant cu putinta. Cuvintele voastre sunt un indicator elocvent pentru reusita mea. De aceea va sunt recunoscator pentru comentariile lasate aici!
andreionthepoetry (autor)
duminică, 18 octombrie 2015



Un poem scris din dăruire sufletească, plin de sinceritate şi adevăr.
Cornelia TG
duminică, 18 octombrie 2015



Sublim mesaj în versurile tale.

Admiraţie
Dragos
duminică, 18 octombrie 2015



Si de data asta ai scris foarte frumos.. Te felicit, Draga Confrate!

Mesajul este sublim !

Felicitări !
M Horlaci
duminică, 18 octombrie 2015



Cu multe mulţumiri pentru argumentele aduse în favoarea patriotismului creştin
şi a valorilor sale şi pe pământull naţiei noastre.

Felicitări pentru frumoasa poezie!
Duverna
duminică, 18 octombrie 2015



Ma bucur enorm pentru reactiile pozitive la acest manifest!

Marturisesc sincer, m-am asteptat mai degraba la reactii contrare, intrucat putea parea ca defaimez notiunea de patriotism. Dar nu este asa. Iar mesajul meu este mai amplu, el nu se cantoneaza in raportarea la patriotism. Dar voi arata in cele ce urmeaza parerea mea cu privire la patriotism, incercand sa preintampin, totusi, posibilele reactii ostile. Va adresez inca odata multumirile mele cele mai fierbinti!

Asadar, prin acest mesaj nu pledez pentru atrofierea simtului patriotic autentic, ci pentru circumscrierea lui unui sens superior, acela de aparare a valorilor crestine cu care acest popor, acest taram au fost inzestrate. In mod special, patriotismul poporului roman ar trebui sa se suprapuna cat mai etans peste „patriotismul crestinesc”, pentru ca noi, romanii, suntem esentialmente (sau cel putin ar trebui si am putea sa fim) un important bastion al crestinatatii in calea pericolelor tot mai mari venite dinspre lumea pagana sub extraordinar de multe si nebanuite forme.

Patriotismul autentic isi are obarsia, cred eu, intr-un sentiment mult mai profund, cel de asumare a locului unde Dumnezeu l-a lasat pe individ, ca element constitutiv al societatii din care face parte, pe un teritoriu anume, cu un rost bine determinat. Chiar mai mult, isi are sursa in legatura cu Dumnezeu. Patriotismul autentic face apel la trasaturile comune de limba, obiceiuri, cultura, religie, poate si la alte trasaturi ale indivizilor de aceeasi natie, care-mi scapa acum. Dar acest patriotism este benefic atata timp cat nu se lasa contaminat, alterat, de sentimentul de orgoliu, ci este unul lucid, smerit, responsabil si vertical, in apararea valorilor sub imperiul carora a aparut.

In schimb, mai exista si un pseudo-patriotism, nociv, provenit exact din acest orgoliu, si care este mult mai raspandit. Este un surogat al patriotismului autentic, mult mai la indemana si mai usor de clamat. Este, spre exemplu, acel patriotism al suporterului de pe stadionul de fotbal care striga cat il tin plamanii “Hai Romania!”, dar habar nu are cand este ziua nationala a tarii sale si care se bate pe viata si pe moarte cu suporterul aceleiasi echipe a Romaniei, dar care tine cu alta echipa de club. Acest « patriot » foloseste patriotismul exclusiv ca pretext pentru satisfacerea propriului orgoliu si pentru manifestari violente, fara a avea nici in clin, nici in maneca cu adevaratul sentiment national (nu nationalist). Acest “patriot” un va fi niciodata de folos intr-o lupta reala pentru apararea valorilor natiei sale.
Subliniez acest tip de “patriotism” pentru a arata ca alimentandu-l din orgoliu, ne lasam prada celei mai mari ispite, fiindca orgoliul este cel mai mare pacat. El nu duce la absolut nimic bun!

Dar mai presus de acestea, cred ca singurul patriotism cu adevarat benefic este cel care se circumscrie apararii valorilor crestine, etans peste cele nationale. Aici sunt subiectiv, ce-i drept. Mi s-ar putea argumenta ca la fel ca si romanii, si musulmanii sau alte natii au dreptul la patriotism pe aceleasi criterii. Si pe ei i-a lasat Dumnezeu pe un pamant anume, cu niste valori anume de aparat. Dar Hristos spune : « EU sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu DECAT PRIN MINE », asa incat cred ca noi, cei ce am fost binecuvantati sa-L cunoastem pe Hristos datorita misiunii sacre a celor ce ne-au binevestit Evanghelia, suntem oarecum « rasfatatii lui Dumnezeu » si nu avem voie sa falimentam in apararea valorilor crestine si chiar in propovaduirea lor mai departe, catre lumea pagana, cu orice pret. In vreme ce ceilalti sunt supusi unui efort suplimentar, de a-L descoperi pe Hristos, fiind sub imperiul altor religii si, implicit, sub ispita unor credinte strambe. Noi, romanii suntem binecuvantati de Dumnezeu sa fi fost lasati pe acest pamant, unde Sfantul Apostol Andrei si-a indeplinit misiunea de crestinator.

In zilele acestea pericolul invaziei pagane creste, este evident, iar adevaratul patriotism ni-l manifestam aparandu-L pe Hristos. Razboiul pe care-l avem de dus este cel al DRAGOSTEI si IERTARII, in opozitie cu MOARTEA, URA si RAZBUNAREA pe care le aduce paganismul.

Domnul sa ne ajute!
andreionthepoetry (autor)
duminică, 18 octombrie 2015



Dreptate si adevar in poezia ta.

Ai scris impecabil.
petrica_c
duminică, 18 octombrie 2015



Versuri cu puternic mesaj, ai numai felicitări din partea mea Andrei.
iuli.a
duminică, 18 octombrie 2015



Poezie ca un strigat! Superb construita
oana
duminică, 18 octombrie 2015



Voi face in curand si un comentariu legat de patriotism, pentru a nu fi acuzat ca denigrez acest sentiment pe care multi il considera sacru - inclusiv eu, in anumite circumstante. Va multumesc!
andreionthepoetry (autor)
duminică, 18 octombrie 2015