Preot Ioan - creaţii proprii

Distribuie acest autor:

 • Cumpătare

  Cumpătare – poezia unui anonim

  Un pic de durere te face profund,
  Mai multă durere te-afundă prea mult.

 • Am învățat

  Am învățat că mai poți continua mult timp după ce spui că nu mai poți.

  Am învățat că într-o secundă poți pierde sau câștiga totul.

 • Traiesc flamand de Valeriu Gafencu

  Trăiesc flămând

  Trăiesc flămând, trăiesc o bucurie,
  Frumoasă ca un crin din Paradis,

 • Prorocirea

  .................PROOROCIREA.....................
  Dumnezeu, fagaduinta catre Moise a facut, Ca o mare BINECUVANTARE, sa timita pe pamant, Un PROOROC sa li se nasca si in gura Lui va pune, Vorbele-i pecetluite, ce le va zidi in lume.
  Legea Noua o va scrie, nu cu slova scrisa-n piatra, Ci cu litera cea vie, scrisa-n inima curata, Invoiala de iertare si uitare de pacate, Celor care Lui urmeaza, le da viata far' de moarte.
  Iata-n tine, Israele, se va naste Craiul Pacii, Si-n Lumina Lui vei merge, cum au spus-o toti proorocii, Catre tine se indreapta Soarele adevarat, Cel ce e Iisus Hristosul, Fiul Celui Prea Inalt.

 • Tanguirea

  T A N G U I R E A
  In Cetatea zisa Sfanta, de prooroci ucigatoare, Cine striga cu durere, cine n-are alinare? Cine pasii isi indreapta spre Golgota insangerata, Unde Fiul ei, pe umeri, tot pacatul lumii poarta. E Maria, Maica vietii, Porumbita cea Aleasa, Si cu lacrima durerii fata ei se-nroureaza, Cand, privind indurerata, Fiul ce povara-si duce, Il vazu lovit cu pietre, il vazu cazut sub Cruce! Ii vazu inalta-i frunte, ce era ca albii crini, Inrosita, sfasiata de cununa cea de spini, Ochii Lui ce altadata, bland priveau cu-nduiosare, Sunt inchisi sa nu mai vada ura tuturor cea mare. Istovit il vede Maica si cazut sub greul Crucii, Cate mame mai sunt astazi ca sa-si vada astfel pruncii? Care mama-n lumea asta chiar de pruncul i-a murit, La vazut cazut sub cruce, l-a vazut batjocorit. Care pictor poate prinde cu penelul sau usor, Sfanta lacrima ce-i curge, plansul ei sfasietor, Ce poet ar fi in stare ca sa scrie-n a sa carte, Suferinta Sfintei Mame, drumul Fiului spre moarte? Cine poate sa socoata, lacrimile care-au curs? Cine poate sa asculte hohotele ei de plans, Numai Fiu' al carui suflet, jalea ei o simte-ntruna, Si a lor inimi se-mpreuna si-amandoua bat in una! ,,Fiul meu ! Īl striga Maica, cat de mult azi patimesti, Pentru marea Ta iubire... ce osanda grea primesti! Pentru mila Ta cea mare, cu spini Te-au incununat, Tu le-ai dat din Apa vie, ei cu otet te-au imbiat!" Si durerea ei tot creste si in brate vrea a-L strange.. Si ar vrea sa fie acolo, langa Fiul ei, pe Cruce... Dar cunoaste Prea Curata, vrerea Domnului de Sus, Ca s-aduca impacarea, moare Fiul ei, Iisus.

 • In anul care a trecut

  IN ANUL CARE A TRECUT

  In anul care a trecut,
  Am fost rau,

 • Rugaciune

  RUGACIUNE
  si
  BINECUVANTARE
  pentru sufletul tau

 • Un vis 16 dec 2016

  Un vis 16 dec 2016 • Parfum de inger

  PARFUM DE INGER
  Un Inger se-nalta spre Raiul cel Sfant, S-aduca iertarea din cer, pe pamant, Si duce cu el buchete de ruga, Parfumul din Rai, il lasa sa curga.
  Coboara la mine, o, Inger frumos, Imbraca-n Lumina faptura de jos, Alunga duhoarea de suflet patat, Si varsa miresme de mir si de nard!
  Iar lacrima-mi strange tu, Inger balai, Deschide-mi cu ea gradina din Rai, Culege-o s-o faci, odor pretios, Si du-o in dar la Domnul, Hristos.

 • Cina cea de Taina

  CINA CEA DE TAINA
  Si iata, astazi Domnul, din paine ia si frange, La fel cum maine Trupul, frant ii va fi pe Cruce .Luati, mancati, prieteni, Acesta-i Trupul Meu, Ca astfel Eu si Tatal, cu voi fi-vom mereu! Sa beti si voi cu mine, in ultima Mea seara, Caci maine voi bea singur din Cupa cea amara, Veniti, lasati tristetea, in brate a va strange, Caci maine beau Paharul durerilor, pe Cruce. Nu refuzati paharul, nu-i vin de vie-aleasa, E Sangele ce maine din Trupul Meu se varsa, Mancati si beti, prieteni, alaturea cu OMUL, Veniti cu toti la Cina ce v-o ofera, Domnul! Prietenul ce astazi, cu mine-ntinge-n blide, E-acela care maine, pe-un pumn de-arginti ma vinde! Mancati si beti cu totii, acesta imi e Darul, Ce vesnic va hraneste si va aduce Harul. Iubitii mei, sa nu uitati cuvintele Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti mananca Trupul Fiului omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata intru voi.