Întristătoarea voastră tăcere - Mihai Eminescu

[Berlin, 22 iun. 873 st.n.]


 


 


“Scumpii mei părinți,


Sunt aproape două luni de când n-am primit nici un răspuns la vrouna din scrisorile mele. Cauza tăcerei d-voastre n-o cunosc și tocmai aceasta mă neliniștește, căci îmi închipuiesc astfel o mulțime de probabilități care de care mai întristătoare. Afară de aceea mă văd constrâns și de împrejurări ca să vă rog pentru ratele pe iuliu și august și o fac aceasta cu inimă cu atât mai grea pentru că nu știu dacă împrejurările în cari vă aflați acuma nu vă fac penibilă realizarea sumei pe care-mi veți trimete-o. Dar în curând vor înceta acestea toate. Întru cât privește taxele de doctorat, voi face tot ce-mi stă în putință ca să vă scutesc de răspunderea lor și am din mai multe părți promisiuni de-o pozitivitate oarecare.


Afară de aceea cred că zilele astea va sosi și Rosetti, agentul nostru din Berlin, și voi intra cu el în relațiunile în cari am stat odată.


O noutate care vă va interesa poate este că a murit aici în Berlin Matache Beldiman, un văr a lui Alecu și cumnat a lui Rosetti.


Tinerimea română de aici a asistat la ceremonia funebră. Afară de aceea am făcut aicea cunoștință locotenentului Balș (ginerele lui Florescu), a doamnei Ghica (născută Rosnovanu) și a madamei Beldiman, soția lui Alecu și-mi pare că fata lui Calimah.


Eu aș ține-o de rău lui Iorgu că nu mi-a scris de atâta vreme vo două-trei șiruri, dar aștept de la d-voastră informația dacă n-a fost oprit prin indispozițiile sănătății lui ca să-mi scrie. Vă sărut mînile, îl sărut pe Iorgu și pe toți de acasă și, în așteptarea unui grabnic răspuns, rămân al d-voastre


Supus fiu


Mihai


 


 


Adresa : M. Eminescu cand. phil.


Berlin


Albrechtsstrasse No. 6 II. Treppen bei Lange "


 


Scrisori de familie sau despre familie


 


De la Berlin


 


[părinților săi, din Berlin, în 22 iun. 1873]


 


©Mihail Eminovici(Eminescu)


vezi mai multe texte de: Mihai EminescuDistribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Multumim!
leonard
marţi, 25 august 2015