Îs răi - Felix Rian Constantinescu

Îs răi

Felix Rian+Constanatinescu

Am avut un prieten mort acum cred de vreo șapte ani și aș vrea să vă povestesc în câteva rânduri viața lui.
S+a născut în anul 1924 ori cu un an mai devreme ori după și nu știu de ce l+a crescut unchiul său cu o mașteră. La botez i-au pus numele Cristian. Orfan a auzit pe preot la o mormântare ca Dumnezeu e tatăl văduvei și orfanului. Asta prin anii 30 pe la 10 ani.
Copil a crescut în grajdul vitelor acolo i-au făcut un locșor.
În acele vremuri asta era la Lunca din stânga poate la Meria nu mai țin minte, dar la Sălașu de Sus un alt batrân pocăit mi+a povestit că taică+său l+a vândut pentru băutură cred. Meria e în nord vest iar Sălaș în sud vest.
Cred că vă puteți imagina ce viața a avut până a crescut.
Când a crescut s+a căsătorit nu știu exact când s+a pocait dar copil fiind a auzit preotul spunând că Dumnezeu e tatăl orfanilor. A ramas văduv cu doi sau trei copii și asta a fost povestea.
Cand au venit comuniștii i+a venit rândul la încorporare. Războiul cred abia se terminase.
Au organizat o mare adunare militara cu 10 000 de soldați la care au venit printre alții domnul Emil Bodnăraș. Iar un activist i+a întrebat:
+Spuneți dragi soldați. De ce ne+a scăpat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste?
Nimeni nimic. Și toți înarmați.
Mi+a povestit că nu știu ce l+a apucat și s+a dus printre aliniamentele de soldați ca la cimitirele militare cu arma pieziș pe piept și a spus tremurând fiindu+i frică să nu cape pușca.
“Marea putere eliberatoare ne+a adus eliberarea de sub jugul facist!”
Nu a făcut decât două clase ca trenul cum mi-a spus. Dar pentru că era inteligent l+au luat la Securitate a p p e a s e r. În rest a muncit și a făcut cinci biserici pe sate și în 89 pocăiții s+au dus să ceară aprobare de construcție la București. Au fost Cristian, Mircea bătrânu, pastorul Mihai Sârbu + acum mort în America, în Phoenix, Arizona și nu mai știu. La locul une trebuiau să meargă nu era deschis așa că Cristian s+a dus singur la Ceaușescu nu vă puteți imagina ce însemna.
Tov. Nicolae Ceaușescu era într+o vizită de stat dar cei de acolo probabil Luca i+au dat aprobarea cu cea mai mare plăcere și așa pocăiții din Hațeg au putut să+și construiască propria biserică. Baptistă.
La sfârșitul vieții a făcut Alzheimer și când l+am vizitat ultima oară înainte de moarte mi+a lăsat un mesaj ultimul de la unul din cei 24 de bătrâni Iși Izbea Bastonul De Lemn De Un Grilaj De Fier shi spunea cuvintele acestea ca un cor de cântare 4/4. Îs răi Îs răi îs răi îs răi.
Eu am o carte care a devenit Momentul in care D#zeu există care l+a început s+a numit Tocmai s+a lăsat noaptea amestecată cu altă carte similară Cântecul bătrânului. Eram în gașcă cu el, sora Norica și sora Nița, bătrâni, eram ca Seinfeldii martea shi joia cred. Acolo mi+au dezlegat limba pentru Domnul. Biblia mi s+a deschis la ca să se vestească ce este scris prin Isaia proorocul Pământul care stă lângă mare, ținutul lui Zabulon și Neftali, Galileea Neamurilor, peste poporul care stă în beznă a răsărit lumina și peste cei ce zaceau în întuneric și în umbra morții a răsărit lumina.
Acum sunt toți morți și cei ce veneau la rugăciune. Am rămas ultimul. Dar poate acolo să fie castele Cu Vergine pale și lacrămi’le mele…+


Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.