Diabolic - Razvan

Acum stai aici ca un dobitoc, ţii pixul în mâna dreaptă şi chinui coala albă de hârtie. Ce dracu' se întâmplă, doctore? Creierul tău gelatinos nu mai poate răbda povara ideilor şi de aia le vomiţi aici?! Ţii neapărat să rămână eternităţii o bucată din tine? Dar ştim cu toţii că nu există eternitate, că ei au scornit noţiunea asta pentru că se plictiseau în grotele lor întunecoase. Şi, în plus, ceea ce faci tu acum, aici, nu e o parte din tine, e o parte din ceilalţi. Tu însuţi nu eşti decât o parte din ceilalţi.
Haide, spune-le oamenilor ce ai simţit atunci când l-ai ascultat prima dată pe John. Sau când ai fost prezent la primul jam- session de muzică jazz. Dar atunci când l-ai citit prima dată pe Nichita, cum a fost? Sau reportajele alea de război, din deşert .
Dar atunci când te-ai născut prima dată, mai ţii minte cum a fost? Mai ţii tu minte cum a fost când te-ai născut prima dată? Vorbeşte-mi acum despre vanitate şi orgoliu, hai , nu mai ţine în tine toate alea, ai putea să explodezi într-o zi. Sau să implodezi. Nu poţi, aşa-i că nu poţi?!
Ţi-e frică, o frică nebună, nu mai da din cap, aşa e cum spun eu. Nu mă crezi, bineînţeles că nu mă crezi, tu nu crezi decât ceea ce vezi cu ochii tăi. Uită-te atunci în oglinda asta, da, chiar aici pe perete. Priveşte-ţi ochii, lepădătură, cu ochii tăi priveşte-te în ochi! Nu-i aşa că vezi frica? Acuma pune mâna pe ea, aşa, apuc-o cu degetele, nu-i aşa că o poţi pipăi? Dacă vrei, dacă ţii neapărat, o poţi mirosi şi chiar gusta. N-o să-ţi pară rău, îţi spun din proprie experienţă. Gustul fricii este cel mai exotic gust pe care l-a simţit vreodată limba mea de diavol.Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.