Postare FB - Adina Speranta

În 2015 activam pe un site de poezie, de fapt și acum mai sunt acolo, e ”căsuța mea”, dacă pot spune așa.
Acolo am trăit cele mai frumoase momente în care poezia era Suverană. Poezie și numai poezie. Ne cunoșteam prin discuțiile pe marginea operelor marilor Poeți. Și cum altfel, când impulsul lăuntric se activa la un vers, la un poem cu a cărui frumusețe sufletul ni se umplea de ceea ce simțeam că prinde rădăcini într-un sol sărac dar care era alimentat de bucurie, de dorința de ști. Oameni frumoși am întâlnit, frumoși ca poezia care ne unea.

Primii mei pași acolo i-am făcut. Aveam și un zbir :) , un Critic Blând care ne împungea cu degetul....”Deocamdată NU” când poezia pe care tu o credeai bună nu îl mulțumea. Și te zbăteai să scrii alta mai bună, așteptai să apară acel ”Deocamdată DA!” Și toți ochii erau ațintiți pe site, știai că bucuria ta va fi și a altora, că un membru a reușit să obțină calificativul meritoriu.

Unde sunt acele timpuri? Unde e Andrei care citind poezia Abis a lui Goga a scris dintr-o răsuflare o poezie demnă de a sta lângă cea a marelui poet? Unde e Mirela, de ce nu mai scrie Andrei Stomff , Rolea, Alecsandru, ce este cu Victor, românul mai român ca noi care neștiind limba, fiind din Moldova rusească a învățat-o ca să poată traduce poeții ruși, ca să scrie în graiul lui dulce? Unde e Mirror, răzvrătitul, cel care știa mai mult decât toți și susțin asta și acum, tehnica poetică nu avea secrete pentru el, cel care noaptea lăsa câte un omagiu în versuri la poeziile marilor noștri poețil? Prea puțini mai sunt acolo din vechea ”gardă” :) Horlaci, nu mai scrie, Nelu, foarte rar, Camelia Ardelean își urmează drumul, ea mereu a fost constantă.

Pentru cine nu are ce face mai bun, iată cum ”disecam” o poezie până ajungeam acolo, la esența aceea ca un pulsar de frumusețe.

Mi-e dor de voi!


admin,
marţi, 12 martie 2019


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.