CRAMPEIE DE STARE - Ovidiu Oana-parau

CRAMPEIE DE STAREVolum CRÂMPEIE DE STARE cuprinde selecţiuni din scrierile manuscrise ale lui ovidiu oana-pârâu sau din cele publicate în celelalte 20 de volume ale proiectului său literar. Prin lectura cărţii veţi afla licenţe poetice, poeme într-un cuvânt, nonostihuri, distihuri, tristihuri, catrene, sextine, septete şi octave, poezii cu versuri compacte în format clasic sau vers alb.

Autorul afirmă în cuvântul înainte:

"Viaţa este un fir de păpădie şi tot ca ea se trece. Pământul este un fir de nisip şi încape în cărţile mele şi cele care vor mai fi scrise.

Unii spun că scriu, dar eu sunt doar un fotograf de gânduri.

Nu sunt poet! Sunt doar un om de spirit care surprinde şi redă altfel prin cuvânt firescul naturii şi firea omenească, aşa cum fac toţi artiştii cu mijloace felurite.

Miniaturile mele lirice sunt o şarjă spre lumea vie de dincolo de noi sau cioturi de gând abia răsărite, ca un trifoi care visează să înflorească pentru că dacă ar avea patru foi, riscă să sfârşească strivit într-o carte ...

Poeziile mele sunt deja scrise în orice suflet însă unii le pot vedea, alţii nu; eu doar le scot la lumină.

Niciodată nu am înţeles ce anume activează mecanismele inspiraţiei mele poetice. În fiecare poezie mă descriu aşa cum m-aş fi văzut pentru prima dată în oglindă.

A scrie este un altfel de a deretica prin tine. Cuvântul-vorbă se naşte şi moare. Cuvântul scris se naşte, se mută în tăcerea foii şi renaşte cu fiecare citire. Astfel, poezia preia minunea reînvierii la nesfârşit."

[Editura CORESI, noiembrie 2018]

Detalii:
Autor: Ovidiu Oana-parau
Preţ: 20 lei
Număr telefon: Trebuie sa fii autentificat!
Vânzător: Ovidiu Oana-parau
Oraş: Bucureşti

Distribuie:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.