CE VĂ SPERIAŢI ATÂT DE HALLOWEEN?!

Autor:andreionthepoetry


Adăugat de: andreionthepoetry

joi, 22 octombrie 2015

Ce vă speriaţi atât de Halloween?!
Durează doar o zi, mult prea puţin.
Dar Halloween-ul cel adevărat,
Tăcut, tot anul este continuat:

Cadouri de Crăciun - papuşi-vampir,
Copiii să se simtă-n cimitir;
Ghiozdane cu-abţibilduri monstruoase,
Vlăstarul tău să stea cu frica-n oase;

Fantome în desenele-animate,
Grămezi de jucării morbid create,
Manuale despre cum să fii pirat,
Vrăjitoria – lucru minunat,

Tatuaje temporare, permanente,
Eroi bezmetici în comportamente -
Şi toate vor să pară că-s fireşti,
Avându-le, să te obişnuieşti

Cu ce-i mai rău, ca şi cum ar fi bun,
Să crezi că-i sănătos să fii nebun,
Să te înveţi, puţin câte puţin,
Continuu să trăieşti un Halloween!

Curând, de-ales va fi în magazine
Doar jucăria ce sperie mai bine,
Doar monstrul care-i mai înfiorător,
Ori cel mai bun manual de vrăjitor…

Deci, pentru-o simplă zi, nu vă speriaţi,
Ci de minciuna toată să scăpaţi,
Căci Haloween-ul doar sărbătoreşte
Capcana-ntinsă veşnic mişeleşte!


vezi mai multe poezii de: andreionthepoetry


Detalii poezie:

  • »» Tema poeziei: Adevăr
  • »» Poezie de debut? nu
  • »» A mai fost postată pe acest site? nu
  • »» A mai fost postată pe alte site-uri? nu
  • »» Vrei să fie analizată critic? da


Distribuie pe:


Împărtăşeşte-ne opinia ta:

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.Comentarii:

Multumesc de aprecieri, Adina!
Noi suntem cei care determinam lumea in care sa creasca copiii nostri si, daca nu facem ceva, un gest cat de mic, pentru ca eu cred ca de fapt cu o floare se poate face primavara, atunci da, asta e lumea in care cresc ei. De aceea ma bucur sa vad atata rezonanta cu mesajul meu din partea voastra, a celor care ati comentat aici. Inseamna ca nu e in van zbaterea aceasta foarte mica.

Cu drag!
andreionthepoetry (autor)
duminică, 25 octombrie 2015De acord cu tine, Andrei ! Exista o tendinta spre violenta inoculata copiilor de mici , prin intermediul televiziunii , a jucariilor , a desenelor etc.
Accesul la internet ( am auzit de copii care de foarte mici stau cu tableta in brate , cam de pe la 5-6 ani ) este foarte nociv. Asta e lumea in care cresc copiii nostri.

Imi plac mult cele doua poezii cu tema Halloween :)
Felicitari ! :)
Adina Speranta
duminică, 25 octombrie 2015Raluca, mulțumesc de rezonare! Cu drag!
andreionthepoetry (autor)
sâmbătă, 24 octombrie 2015Dana, mă bucur sa te stiu aici si sa văd ca ai trecut și pe la mine! Îți mulțumesc pentru comentariu și aprecieri!
andreionthepoetry (autor)
sâmbătă, 24 octombrie 2015Draga Felix, bucuria me imensa cand am semnul trecerii tale si mai ales al aprecierii venite de la un artist desavatsit!
andreionthepoetry (autor)
sâmbătă, 24 octombrie 2015Draga Mirela si dragi prieteni, in urma cu 4 ani, cand băiatul meu era in clasa I, după srrbarea de Craciun, a venit Moșul sa le dea cadouri copiilor. Băieții au primit o mașinuța telecomandata, dar fetele ce crezi ca au primit? O papusa-vampir! Mi s-a întipărit puternic in minte momentul acela. Socul a fost dublu cand am vaxut cu cata bucurie au primit papusa, care era unul din personajele favorite din desenele animate... Asta m-a facut sa înțeleg ca Halloweenul ii pregateste pe copii sa traiasca in acest spirit zi de zi di sa le placa... Îngrozitoare perspectivă!
andreionthepoetry (autor)
sâmbătă, 24 octombrie 2015Paul, iti multumesc pentru comentariile ample si pentru aprecieri! Ai spus lucruri importante.
andreionthepoetry (autor)
sâmbătă, 24 octombrie 2015Dacă nu ştiaţi, alte zeităţi, aceasta şi doresc... o închinare lor... o sărbătoare a demonilor care, se văd triumfături prin naivitatea oamenilor care, sunt dornici de distracţii cât mai extravande... mai demonice, cu vampiri şi alte... arătări. Nu există alt zeu căruia să-i mulţumim şi să-L sărbătorim decât omul şi Dumnezeul Iisus Hristos. Întradevăr, omului Iisus Hristos nu este voie să te închini fiind idolatrie dar, Dumnezeului întrupat Iisus Hristos, da... DA.... DA-DA-DA. Deci, hai să fim serioşi şi să nu sărbătorim acest... cum se numeşte sau s-a numit el la popoarele din junglă. Şi mai ales, să nu antrenăm copiii căci, vor avea şi ei la rândul lor copii şi, vor urma ce au văzut la părinţi. De fapt, acest lucru s-a şi petrecut, mai mult chiar, de Crăciun, de Paşte, se bea şi chefuieşte aidoma acestor... demoni sărbătoriţi.

Mulţumesc.
pavalachepaul
vineri, 23 octombrie 2015versurile tale au dezvăluit un mesaj real. felicitări
raluk
vineri, 23 octombrie 2015mai...eu nu ma sperii de el...eu sa nu-l vad!!!
ramai fara de cuvinte cand vezi atata paganism in oameni..si mai rau: cand vezi ca pe strada,oamenii,in ziua aceea isi imbraca copiii in fel de fel de costume care mai de care mai dracesti..machiati pana in urechi...de-ti faci cruce cu amandoua mainile..(vorba unei babute: vai maica,astia or innebunit de tot!..saraca..are dreptate!)
trecand peste asta,poezia ta e frumoasa...si bine construita!
felicitari din toata inima,Andrei..cu drag,
danab
vineri, 23 octombrie 2015Ideea de a demasca un haloween perpetuu și omniprezent este originală și interesantă, dar a a devenit poezie doar sub pana iscusită a maestrului. Felicitări, Andrei!
Felix
vineri, 23 octombrie 2015Adevărat dragă Andrei, am vrut să cumpăr o păpușică pentru nepoțica mea de 2 ani. Pe rafturi erau niște monștri !... La tv monștri...
Minunată construcția ta poetică, felicitări !
mirimirela
vineri, 23 octombrie 2015Ai scris minunat.

Această sărbătoare, nu este caracteristică României ci, a fost împrumutată de la alte popoare care venerau alte zeităzi.

Avem liberul arbitru să ne distrăm şi să ne simţim bine de sărbători dar, să nu uităm de sărbătoarea săptămânală numită... "Sabat"... şase zile să lucrăm şi, a şaptea să ne odihnim. Deci, sărbătorile sunt o odihnă binemeritată după o săptămână... o lună... un an, de muncă.

Mulţumesc.
pavalachepaul
joi, 22 octombrie 2015Multumesc mult, Nelu! Cat de periculoasa si perfida este aceasta "sarbatoare"! Oamenii trebuie constientizati asupra influentei devastatoare pe care care o are asupra deteriorarii sufletului. Halloween-ul este atat cauza multor tendinte deviante in evolutia tinerilor, cat si, in egala masura, reflexia acestora.
andreionthepoetry (autor)
joi, 22 octombrie 2015Da, foarte bine ai descris Andrei bombardamentul mediatic și consumatorist deviant, asupra tinerelor vlăstare ale patriei. Remarc și tehnica desăvârșită a versurilor tale, drept care te felicit cu entuziasm!
Nelu Preda
joi, 22 octombrie 2015